Regeringen vil skærpe regler om hvidvask. Moderaterne mener, det er ”en helt forkert vej at gå”

Med regeringen i ryggen åbner S-ordfører døren på klem for skærpede regler mod hvidvask og terrorfinansiering. "Jeg er fløjtende ligeglad med, om vi overimplementerer EU-love," lyder det. Men beskeden er ikke nået ud til Moderaternes civilsamfundsordfører, som blankt afviser strammere regler.

Diskussionen om skærpede regler kommer i kølvandet på afsløringer af, at danske indsamlingskroner kan være gået til at støtte terrororganisationen Hamas gennem en indsamling, der var godkendt af indsamlingsnævnet. Arkivfoto fra Gaza.
Diskussionen om skærpede regler kommer i kølvandet på afsløringer af, at danske indsamlingskroner kan være gået til at støtte terrororganisationen Hamas gennem en indsamling, der var godkendt af indsamlingsnævnet. Arkivfoto fra Gaza.Foto: AFP/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

“Det er helt vanvittigt, at det her kan finde sted. Derfor er det så vigtigt, at vi kigger på at forhindre en gentagelse."

Sådan lyder det prompte fra Socialdemokratiets retsordfører, Bjørn Brandenborg, da Altinget spørger om hans holdning til de seneste afsløringer af, at indsamlinger til nødhjælp i virkeligheden er gået til terrororganisationer.

Jeg er fløjtende ligeglad med, om vi overimplementerer EU-love, hvis det handler om at bekæmpe misbrug af danske indsamlingskroner. 

Bjørn Brandenborg
Retsordfører, Socialdemokratiet

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00