Aftenskoler giver knækkede unge mod på livet igen

VEJEN TILBAGE: En aftenskole har været løsningen for 29-årige psykisk sårbare Karina til at komme tilbage til livet igen. Ny forskning bakker op om aftenskolers potentiale som behandlingssupplement for psykisk udsatte.

Det er blandt andet gennem en række succesoplevelser foran symaskinen på aftenskolen, at psykisk sårbare Karina Løffler har fået fornyet tro på, at hun kan komme tilbage på uddannelsessporet igen.
Det er blandt andet gennem en række succesoplevelser foran symaskinen på aftenskolen, at psykisk sårbare Karina Løffler har fået fornyet tro på, at hun kan komme tilbage på uddannelsessporet igen. Foto: Simon Lessel
Simon Lessel

“At tage stilling til om der skulle spegepølse eller leverpostej på min rugbrødsmad kunne få mig til at tude, fordi jeg ikke kunne overskue det valg. Så er det svært at skrive en eksamensopgave, hvor der er ret mange ting at tage stilling til.”

Jeg har haft angst for at starte op på noget nyt. Men her har jeg lært, at jeg rent faktisk godt kan kaste mig ud i noget nyt og lære det.