Civilt overblik: Menneskerettigheder, miljø, moneter og 17 mål for verden

UGEREVY: Velux Fondene skruer op for investeringer i miljø, en ny alliance vil kæmpe for menneskerettighederne, og kilder anfægter bestyrelsens udlægning af arbejdsmiljøet i WWF. Velkommen til det civile overblik i ugen, hvor Verdensmålene fylder 5 år.

Godmorgen, og velkommen til din ugentlige civile kickstarter. I dag sætter vi i spurt mod den tredobbelt bundlinje, der som bekendt omfatter mennesker, miljø og moneter. På vejen skal vi lige vinke farvel til en direktør og sige goddag til en formand.

Lad os lige starte med en markering. I denne uge er det fem år siden, at verdens ledere vedtog de 17 verdensmål på et FN-topmøde i New York. I den anledning afholder Altinget, Mandag Morgen og Global Compact verdensmålsuge med arrangementer i Altingets gård og online. Du kan se hele programmet her.

Har du en svaghed for kombinationen af civilsamfund og historie, kan du kaste et blik på dette interview, som Altinget lavede lige før vedtagelsen af Verdensmålene med den daværende formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, og se, om hans ord fra dengang er blevet til virkelighed.    

Login