Debat

Er civilsamfundet rummeligt nok?

PRÆSENTATION: Hvor rummeligt er civilsamfundet egentlig, når det kommer til at inkludere udsatte og sårbare mennesker? Det vil et panel i den kommende tid diskutere. Mød panelet og læs mere.

Ida Routhe
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Er der plads til, at psykisk syge, handicappede og socialt udsatte mennesker kan deltage aktivt i civilsamfundet? Siger civilsamfundsorganisationerne, at de er åbne og tolerante, men giver i praksis ikke plads?

Og hvad der skal til, før det fungerer at rumme udsatte mennesker i foreningslivet og socialøkonomiske virksomheder – og hvad kan spænde ben for det?

Det har Altinget: civilsamfund bedt et debatpanel diskutere!

Panelet består af:

Martin PedersenMartin Pedersen, sekretariatsleder i OMBOLD
Martin Pedersen er sekretariatsleder i OMBOLD, der er et fodboldfællesskab for udsatte og hjemløse. Han er uddannet cand.soc. i socialvidenskab og psykologi.

Susanne WesthausenSusanne Westhausen, direktør i Kooperationen
Susanne Westhausen er cand.jur. og direktør i Kooperationen, som er Danmark arbejdsgiver- og interesseorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder. Hun er næstformand i Cooperatives Europe og medlem af EU-Kommissionens ekspertgruppe GECES om socialt entreprenørskab.

Jann SjursenJann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte
Jann Sjursen er formand for Rådet for Socialt Udsatte og generalsekretær for Caritas Danmark. Han er oprindeligt uddannet lærer og var i årene 1990-2002 formand for Kristeligt Folkeparti.

Morten Mølholm HansenMorten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF)
Morten Mølholm Hansen er administrerende direktør i DIF og udpeget af IOC til IOC's Communication Commission. Han er tidligere pressechef for det danske OL-hold og forhenværende bestyrelsesmedlem i blandt andet Idrættens Analyseinstitut.

Sussi MaackSussi Maack, chefkonsulent i Socialt Udviklingscenter SUS
Sussi Maack er chefkonsulent i Socialt Udviklingscenter SUS. Hun er uddannet socialrådgiver og har en kandidat i Socialt Arbejde samt en master i Socialt Entreprenørskab.

Amalie UtzonAmalie Utzon, landsformand i Ungdommens Røde Kors
Amalie Utzon er landsformand i Ungdommens Røde Kors samt formand for landsstyrelsen, som er organisationens øverste myndighed. Amalie er sociologi- og statskundsskabsstuderende på Københavns Universitet og har en diplomuddannelse i ledelse fra Danmarks Tekniske Universitet.

Vibe Klarup VoetmannVibe Klarup Voetmann, formand for Frivilligrådet
Vibe Klarup Voetmann er formand for Frivilligrådet, der rådgiver regeringen om frivilligt socialt arbejde. Hun er cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet og arbejder i dag som sekretariatsleder i Hjem til Alle-alliancen.

Thorkild OlesenThorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer
Thorkild Olesen er cand.mag. i historie og religionsvidenskab og formand for Danske Handicaporganisationer, der paraplyorganisation for 33 handicaporganisationer. Han er desuden landsformand i Dansk Blindsamfund og næstformand i Det Centrale Handicapråd.

Anette LaigaardAnette Laigaard, formand for Det Centrale Handicapråd
Anette Laigaard er formand for Det Centrale Handicapråd, der rådgiver regeringen, Folketinget og andre om handicapspørgsmål og fungerer som dialogforum mellem centrale aktører på handicapområdet. Hun er tidligere direktør for Socialforvaltningen i Københavns Kommune og uddannet socialrådgiver.

Søren MøllerSøren Møller, formand for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI)
Søren Møller er uddannet folkeskolelærer og formand for DGI. Han er desuden næstformand i blandt andet Danske Spil og har siddet i en række kommissioner og udvalg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00