Folkemødets nye top ønsker mere atmosfære og dialog

UDVIKLING: Folkemødet i Allinge skal udvikles i retning af mere samtale, mere dialog, mere kvalitet samt mere kunst og kultur, fastslår den nye ledelse af Foreningen Folkemødet.

Den nye ledelse af Folkemødet, der i næste uge afholdes for syvende gang, trådte frem for medierne i dag ved et pressemøde på Christiansborg.

Formanden og direktøren for nyskabelsen Foreningen Folkemødet præsenterede sine drømme for fremtiden:

"Der er brug for at forny Folkemødets formater," betonede den nye, bornholmskfødte direktør, cand.mag. i arabisk, Mads Akselbo Holm.

"Vi har brug for mindre monolog og mere samtale. Succeskriteriet er ikke flere end de 3.100 arrangementer, vi venter i år, men at få mere kvalitet ind i arrangementerne."

Han fremhævede tre mål, som foreningen arbejder for:

 1. Mere samtale
 2. Mere atmosfære
 3. Folkemøde for alle

Læs også: Folkemødet på vej til at slå rekord

Mads Akselbo Holm, der har solid festivalerfaring fra sin tid som leder af Distortion-gadefesterne i København, ønsker mere kunst og kultur i Folkemødet og flere teltfri arealer, hvor man for eksempel kan få adgang til vandet og slappe af. Han fremhævede, at der fra i år vil være fællesarrangementer fra den store scene hver aften klokken 19.30.

Formand Michael Valentin, der til daglig er adm. direktør i Akademikernes A-kasse, roste Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), for at være "Folkemødets founding mother":

"Folkemødet er vokset eksplosivt fra 10.000 gæster i 2011 – nu går vi over i en professionaliseringsfase. Vores opgave er at sikre Folkemødet en sund økonomi, så der er råd til alt fra sikkerhed til at strø flis ud på scenerne. Folkemøde-sekretariatet vil gerne fremover kuratere flere arrangementer, så vi er med til at fremme den dialog, vi ønsker os mere af i fremtiden."

Færre politikere kommer kortere
I år ventes der en anelse færre folketingspolitikere til Folkemødet. 138 medlemmer har meldt deres ankomst – det er 79 procent af alle, hvor normalt fire ud af fem plejer at komme. I år ventes det også, at de vil være lidt kortere til Folkemødet. Langt hovedparten af gæsterne, over 75 procent, går ellers efter at høre og møde politikere, viser brugerundersøgelsen fra sidste år.

Derfor vil foreningen også gøre mere for, at netop politikerne føler sig hjemme og for eksempel får adgang til et aflukket sted, hvor de kan slappe af på afstand af gæster og journalister.

Torsdag bliver en vigtigere og vigtigere dag for arrangørerne. 84 procent af alle, der kommer til Folkemødet, er med torsdag. I år afvikles torsdag 58 arrangementer i timen mod 75 om fredagen, 65 om lørdagen og kun 41 om søndagen, hvor en del af især de professionelle aktører er taget hjem.

Folkemødet afvikles for syvende gang i Allinge på Nordbornholm i næste uge i dagene 15. til 18. juni.

Forrige artikel Fusk med fakturaer, et spørgsmål om liv og død og en mand ved navn Knud Fusk med fakturaer, et spørgsmål om liv og død og en mand ved navn Knud Næste artikel Egmont-Fonden lytter til anbragte børn Egmont-Fonden lytter til anbragte børn
 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Er ideen god eller dårlig for den folkelige dialog ???????????????????

  Alle målsætninger på skrift er meget fine,men den reelle inddragelse af vi "almindelige borgere",, er netop og slet ikke bevidst politisk, og ledelses /administrativt mæssigt opfyldt.

  Mens alle såkaldte "pinger" more sig ang, hvem af dem der kan fremsætte de fineste demokratiske formål,som ALDRIG bliver til ,eller er vilkårene for borgerne i deres virkelige verden i Danmark. som en demokratisk velfærdstat,som PINGEENE så gerne omtaler vort samfund som,men ikke udøver via mulighederne for at vi borgere også har denne stats form.
  1.
  Hvor er den direkte dialog mellem borger og beslutningstagerne ,uanset om det er administrative, eller "proffesionelle politikkere".
  PS hvorfor må der brug for så mange bid´siderem, faglige RÅDGIVERE ,og som deskades ramte NETOP ikke har råd til ???????
  2.
  Da for det første, KUN er ,de udpegede "pinger,ledere, politikkere," der stiller spørgsmålene ,måske endda er så heldige at gøre det til de udøvende ledere /proffesionelle "mens alle der lever af og i deres administrationer,og beskæringer ,som bla nuv.reg flertallet kræver det.
  3
  Hvor kun de MEGET få desperate ,der har overskuddet samtidgt med skaden/sygdomen osv .,til at gøre opmærksom på "skævhederne" personligt ,
  Og alt om det tavse flertal er SØRME helt bevidst udelukket, somer sprogbrugen som vi dagligt lever med og af, .
  4
  Men kun evt., via salgs liderlighedenerne i medierne ,evt får en manipuleret version,af probelmatikkerne,i vort samfund,uanset om det er udannelse, social/syge , og ældre behandlingen,
  Samt evt. HVAD relt vore såkaldte "internationales missioners" formål,ved at deltage.
  Som vi har set ER og basseres politisk/ledes bevidst på og med fake news ´etc osv.
  Helt fra statminister niveau osv.
  5.
  Hvor i dette samfundsbetalte, er folket ,altså alle os der lever i vort samfund og ikke de der skulle adminstere det os men gør det KUN ,for politkkerene, og desværre derfor IMOD de relle behov fra og af befolkningen helt generelt.
  6.
  Eks vis ,med truslen om huslejetilskudenes nedsættelser (et bad osv) og TRUSLER ,som sker hver dag,
  Mod vore samfunds borgere.
  7.
  Med arbejdslov givningen og sikkerheden på arbejdsmarkdet både på sikekheden og arbejdsvilkårene især,,,for de der kommer til skade hvor det er de er fuldstændigt i skades volderens og årsagernes rolle. disse ulykker/uheld opstår af og fra.
  8.
  samman med at de BEVIDST både er vidne og lider n med og under at disse "sager og sags forløb" trækkes og forhales ,helst til vedk. af forsik selskabernes ansvarlige ,således at de skadeslidte direkte,, enten opgiver grundet de psysiske pres ,,,eller brutalt dør af og i kampen ,for et bare anstændigt liv ,som det mindst helt uden at samme livskvaliteter overhovedet er og skal/skulle nås eftflg.
  9.
  Og eksemplerne på denne form af forvaltninger bevidst udført, er desværre I meget stort overskud og overtal .
  10.
  Med bare seneste eks på ansvarliges uansvarligheder ,uden ansvarlighed ,andet end at vi som samfund endelig, bare betaler os fra det,som det dog allermindste, som først sker nu i 2017 for første gang.
  11.
  Selvom at ALLE er velvidende såkaldte eksperte og vi fra befolkningen har levet og mærket disse egers med ,pleasineger af de ansvarlige ledere POLITISK,
  12
  Benyttes bevidst og polit isk korrekt,hvis altså de vil beholde deres job, i langt største partens afgørelser, direkte mod befolkningen ,der er i knibe ,bla grundet i den form af administrationer af de så ansvarlige, med både ledere og politkkere som enige i denen form af misbruget .
  13.
  Med det store sammenfald,trods alle HENSIGTERNE OG FORMÅLENE osv ,relt er er udformet med sprog brugen, ,,om at det er for og til befolkningens gavn for at have et sobert liv,,,trods deres sygdomme ,skader og forkerte afgørelser,,,som endda forsøges at forældes, uden for al rimelighed og evt. fornuft og især ansvar.
  14.
  DIREKTE MOD en reel adminstration af gældende reglsæt ,for befolkningens sikrede og sikring af velfærd og livs muligheder.