Om  
Alex Vanopslagh
Kira Marie Peter-Hansen
Susie Jessen

Sidste chance: Kom med, når Altinget uddeler Tingprisen 2023

Tingprisen gives til en politiker, der med sin kommunikation har været med til at fremme danskernes forståelse af dansk eller europæisk politik.

Alex Vanopslagh har vist, hvad sociale medier kan for politik, og han har fået den unge generation i tale i en skønsom blanding af ironi, satire og politik med sine små film om Alex & Alex. Derfor er han blandt de tre nominerede til Tingprisen.
Alex Vanopslagh har vist, hvad sociale medier kan for politik, og han har fået den unge generation i tale i en skønsom blanding af ironi, satire og politik med sine små film om Alex & Alex. Derfor er han blandt de tre nominerede til Tingprisen.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Redaktionen

En partileder, en nyvalgt politisk ordfører og et europæisk talent.

Sådan ser trioen af nominerede til Tingprisen 2023 ud. Prisen uddeles hvert af Altinget og gik sidste år til Enhedslistens Pelle Dragsted.

Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance er nomineret side om side med Danmarksdemokraternes Susie Jessen og SF's medlem af Europa-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen. 

Hvad er Tingprisen?

Tingprisen gives til en dansk politiker med særlig evne at kommunikere sin politik, så Christiansborg eller EU kommer tættere på vælgerne.

Med Tingprisen følger en bronzeskulptur lavet specielt til prismodtageren af kunstneren Hans Pauli Olsen.

Prisoverrækkelsen finder sted onsdag 4. oktober fra klokken 9.00 til 9.45 i Altingets Gård – der er gratis adgang, varm kaffe og croissanter til alle, der har lyst at deltage. Inden overrækkelsen vil de tre nominerede deltage i en debat om politisk kommunikation med Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Du kan melde dig til via linket her.

Tingprisen gives til en politiker, der med sin kommunikation har været med til at fremme danskernes forståelse af dansk eller europæisk politik.

Årets jury består af Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, digital rådgiver Astrid Haug samt kommunikationschef i Danske Havne Søren Søndergaard, der har en fortid som pressechef i Dansk Folkeparti.

Du kan læse mere om årets tre nominerede her:

 

Alex Vanopslagh

Mens obduktionsrapporterne over blå blok hober sig op, har Vansoplagh formået at genoplive og nytænke det borgerlige projekt. Og faktisk ikke kun på de efterhånden ældgamle medier som bogstaver trykt på papir.

Vanopslagh har vist, hvad sociale medier kan for politik, og han har fået den unge generation i tale i en skønsom blanding af ironi, satire og politik med sine små film om Alex & Alex.

Vanopslagh har foretaget en bevægelse fra digital succes til analoge produkter som sin bog, "Vejen til ansvar", og tidligere i år fyldte han KB Hallen med gæster til sit politiske one-man-show. 

Det er konkrete beviser på succesfuld politisk kommunikation – også hvis man lægger den optik ned over det, der handler om demokratiets fremtid. Nye medier og nye politikere er ikke på vej til at ødelægge demokratiet, men forny det.

Derfor er Alex Vanopslagh nomineret til Altingets Tingpris. 

Læs også

 

Susie Jessen

Susie Jessen er kommet på Christiansborg, siden hun var barn. Først sammen med sin far, Søren Espersen, der arbejdede i Dansk Folkeparti og senere selv blev valgt. Siden som voksen da hun (uden fars indblanding) blev ansat i DF's pressetjeneste – men siden 2022 har hun været valgt i egen ret som folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne. Og her har hun demonstreret et politisk talent, der har udløst en post som politisk ordfører. 

Som sådan er hun med til at tegne profilen af det nye parti, som fortsat grundlæggende er Støjbergs og afhængig af hende. Men Susie Jessen er som politisk ordfører i debatter alle vegne, både i Salen og i debatprogrammer og trykte medier.

Hvis Danmarksdemokraterne skal etableres som parti, der er andet og mere end Inger Støjberg, så vil Susie Jessen være en nøgleperson i at få det til at ske.

Læs også

 

Kira Marie Peter-Hansen

På valgnatten i 2019 kørte Kira Marie Peter-Hansen den ladcykel, der bragte den genvalgte Margrete Auken og partiformand Pia Olsen Dyhr det sidste stykke til Christiansborg. Dengang vidste kun de færreste, at det også var en politisk stjerne, der sad bag styret.

I et tumultarisk forløb gav partifællen Karsten Hønge afkald på det mandat i Europa-Parlamentet, han ellers havde vundet – og så var 21-årige Kira Marie Peter-Hansen pludselig valgt ind som det yngste medlem af Europa-Parlamentet nogensinde.

Den tillidspost har hun bestridt med så meget talent, at hun nu netop er blevet udnævnt SF's spidskandidat ved EP-valget i 2024.

Kira Marie Peter-Hansen kombinerer enorm flid og nørdet viden om EU med et naturtalent for at kommunikere politisk til sin egen generation af vælgere – med flittig brug af sociale medier uden at forfalde til polarisering eller forfladigelse.

"I Bruxelles kan ingen høre dig skrige", lød det engang kynisk i tv-serien Borgen, men Kira Marie Peter-Hansen har faktisk formået at gøre det umulige, nemlig at få sin stemme hørt fra Bruxelles. Helt uden at skrige.

Overblik

Tidligere prismodtagere:

2004: Lene Espersen (K)

2005: Helle Thorning-Schmidt (S)

2006: Villy Søvndal (SF)

2007: Pia Kjærsgaard (DF)

2008: Morten Østergaard (R)

2009: Bertel Haarder (V)

2010: Søren Pind (V)

2011: Johanne Schmidt-Nielsen (EL)

2012: Mette Frederiksen (S)

2013: Henrik Sass Larsen (S)

2014: Pia Kjærsgaard (DF)

2015: Uffe Elbæk (ALT)

2016: Zenia Stampe (R)

2017: Lars Løkke Rasmussen (V)

2018: Margrethe Vestager (R)

2019: Mattias Tesfaye (S)

2020: Mette Frederiksen (S)

2021: Karsten Lauritzen (V)

2022: Pelle Dragsted (EL)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Kira Marie Peter-Hansen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (SF), MEP (SF)
studerer bachelor i international relations (Vesalius College, Belgien)

Susie Jessen

MF, politisk ordfører (DD)
journalist (DMJX 2010)

0:000:00