Klimaborgerting fremlægger nye anbefalinger til minister og udvalg. Her er guide til præsentationen

Man kan ikke sammenligne 1-1 med klimaborgertingets sidste præsentation af anbefalinger. Men noget væsentligt at være opmærksom på er formen på samtalen mellem politikere og klimaborgerting, og hvorvidt borgerne stiller krav til politikerne, siger forsker.

Klimaminister Dan Jørgensen (S), her til pressemøde om fremtidens grønne brændstoffer, skal lørdag tage imod et nyt sæt anbefalinger fra det andet nedsatte klimaborgerting.
Klimaminister Dan Jørgensen (S), her til pressemøde om fremtidens grønne brændstoffer, skal lørdag tage imod et nyt sæt anbefalinger fra det andet nedsatte klimaborgerting.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

For præcis et år siden høstede Folketingets partier læsterlige tæsk for på den ene side at udeblive i stor stil fra klimaborgertingets præsentation af 117 anbefalinger fra første samling og derefter for ikke at tage anbefalingerne tilstrækkeligt alvorligt.

Lørdag er det så tid til en ny runde, for da præsenterer klimatingets anden samling 73 nye forslag. 

Denne gang til en kreds bestående af Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg samt klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S). Og denne gang live, hvor sidste gang foregik online.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00