L 157 (Social- og Ældreministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om Den Sociale Investeringsfond. (Bemyndigelse til fastlæggelse af administrationsgrundlag m.v.)

Formålet med lovforslaget er at sikre et tydeligt hjemmelgrundlag for social- og ældreministerens administration af og tilsyn med Den Sociale Investeringsfond og at sikre klare og tydelige rammer for fondens arbejde ved en række præciseringer og mindre ændringer.

De første års arbejde i Den Sociale Investeringsfond har afdækket en række uklarheder i loven, herunder om fondens organisering og temaerne for dens arbejde, fondens muligheder for at yde tilskud til offentlige myndigheder, private investorers muligheder for at investere i dele af fondens portefølje og grundlaget for den politiske stillingtagen til fondens videre organisering efter 2021.

Ændringerne og præciseringerne i lovforslaget vil ikke påvirke det overordnede formål eller intentionen med lov om Den Sociale Investeringsfond.

Loven træder i kraft den 1. april 2021.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

0:000:00