Ny VIVE-rapport: Puljemidlerne favoriserer de store og tryner de små

PULJEMIDLER: Midlertidig puljefinansiering og dokumentationskrav favoriserer de store frivillige sociale organisationer på bekostning af de små, viser ny rapport. Der er behov for en principiel diskussion af støttestrukturernes betydning, lyder det fra forsker.

Den frivillige sektor er karakteriseret ved en høj grad af midlertidig finansiering og krav til dokumentation og effektmåling.

Og det favoriserer de store og professionelle organisationer på bekostning af de små og mellemstore frivillige organisationer. De store organisationer er nemlig med deres større motorkraft bedre i stand til at løfte opgaven med både at dokumentere, at de opfylder kravene forbundet med puljemidlerne, samtidig med at de kan bruge medarbejdernes tid på at skaffe ny finansiering.

Det viser en ny VIVE-rapport lavet i samarbejde med Roskilde Universitet, hvor forskerne har interviewet 75 centrale aktører på det frivillige sociale område fra blandt andet landsdækkende frivillige organisationer og lokale organisationer samt aktører i kommuner, fonde og frivilligcentre.

Login