Nyt forslag: Danmark skal bygge mere i træ

TRÆMÆND: Byg i træ i stedet for stål og beton, og skab markante forbedringer i Danmarks CO2-regnskab. Sådan lyder det fra den nye tænketank CHORA Connection, der opfordrer til, at private og offentlige bygherrer forpligter sig til at bygge mere i træ.

Byggeri som dette rækkehuskvarter i Dianalund skal der være mere af, mener tænketanken CHORA Connection. 
Byggeri som dette rækkehuskvarter i Dianalund skal der være mere af, mener tænketanken CHORA Connection. Foto: Sigrid Nygaard/Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Tiden er moden til, at private og offentlige parter forpligter sig til at bygge mere i træ.

Mads Randbøll Wolff
Direktør, CHORA Connection

Træmænd og -kvinder samles i disse dage om runde borde for at snakke bæredygtigt byggeri. Det er den nye, bæredygtige tænketank CHORA Connection, som står bag de såkaldte rundbordssamtaler, der skal føre frem til, at mere nyt byggeri bliver opført i træ.

”Produktionen af byggematerialer som beton og stål udleder en masse CO2, mens træ har en evne til at optage og lagre CO2 – både mens det gror, og når det er omdannet til bjælker. Derfor kan vi mindske udledningen af drivhusgasser i atmosfæren markant, hvis vi bygger mere i træ,” siger direktør for CHORA, Mads Randbøll Wolff.

Han henviser til, at Danmark på den måde også kan understøtte to af FN's nye bæredygtige udviklingsmål, nemlig 11 og 15. De handler dels om at bygge bæredygtigt og at sikre bæredygtig skovdrift. Og han håber, tænketanken kan inspirere til, at der indgås et nationalt partnerskab om at bygge mere bæredygtigt i træ.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00