Nyt hjemløseinitiativ klar til lancering: Røde Kors og frivillige familier skal hjælpe unge ud af hjemløshed

BOLIGJAGT: Et nyt dansk hjemløseprojekt skal matche op mod 60 frivillige familier med unge på kanten af hjemløshed. Planen er, at et midlertidigt ophold hos en familie skal bringe unge hjemløse tættere på en fast bolig. Røde Kors skal stå for at matche frivillige familier med unge uden bolig.

Et nyt projekt skal hjælpe unge som Lasse på billedet, der frister en tilværelse&nbsp;på kanten af hjemløshed, tættere på et fast sted at bo. Det skal ske via&nbsp;midlertidige ophold på 3-6 måneder&nbsp;hos frivillige danske familier.&nbsp;<br>
Et nyt projekt skal hjælpe unge som Lasse på billedet, der frister en tilværelse på kanten af hjemløshed, tættere på et fast sted at bo. Det skal ske via midlertidige ophold på 3-6 måneder hos frivillige danske familier. 
Foto: Mathias Døcker og Laurits Flensted-Jensen / Hjem til Alle
Simon Lessel

Et nyt dansk civilsamfundssamarbejde mellem foreningen Hjem til Alle, Røde Kors samt Århus, Roskilde og Københavns Kommune er nu klar til at gå i luften og hjælpe unge danskere, der ikke har et fast sted at bo.

Der vil blandt andet være en forventningsafstemning for at afklare, om den unge vil indordne sig under de husregler, der er hos familien. Det er vigtigt, at både familien og den unge vælger hinanden til.