Nyt hjemløseinitiativ klar til lancering: Røde Kors og frivillige familier skal hjælpe unge ud af hjemløshed

BOLIGJAGT: Et nyt dansk hjemløseprojekt skal matche op mod 60 frivillige familier med unge på kanten af hjemløshed. Planen er, at et midlertidigt ophold hos en familie skal bringe unge hjemløse tættere på en fast bolig. Røde Kors skal stå for at matche frivillige familier med unge uden bolig.

Et nyt projekt skal hjælpe unge som Lasse på billedet, der frister en tilværelse&nbsp;på kanten af hjemløshed, tættere på et fast sted at bo. Det skal ske via&nbsp;midlertidige ophold på 3-6 måneder&nbsp;hos frivillige danske familier.&nbsp;<br>
Et nyt projekt skal hjælpe unge som Lasse på billedet, der frister en tilværelse på kanten af hjemløshed, tættere på et fast sted at bo. Det skal ske via midlertidige ophold på 3-6 måneder hos frivillige danske familier. 
Foto: Mathias Døcker og Laurits Flensted-Jensen / Hjem til Alle
Simon Lessel

Et nyt dansk civilsamfundssamarbejde mellem foreningen Hjem til Alle, Røde Kors samt Århus, Roskilde og Københavns Kommune er nu klar til at gå i luften og hjælpe unge danskere, der ikke har et fast sted at bo.

Der vil blandt andet være en forventningsafstemning for at afklare, om den unge vil indordne sig under de husregler, der er hos familien. Det er vigtigt, at både familien og den unge vælger hinanden til.

Marie-Louise Gotholdt
National chef, Røde Kors

Projektet, der skal matche frivillige familier med danske unge på kanten af hjemløshed, lanceres efter længere tids tilløb 10. maj.

Formålet med projektetet er at opfange unge hjemløse i landets største kommuner og via et midlertidigt ophold hos en dansk familie sørge for en mere stabil overgang til en fast bolig. Det skal sikre, at de unge, der til daglig frister en usikker tilværelse som couchsurfere uden fast bopæl, ikke ender i permanent hjemløshed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024