Nyt studie: “Lokale foreninger står ikke og råber på samskabelse”

TØVEN: Foreningerne er slet ikke lige så begejstrede for samskabelse som kommunerne. Antallet af samarbejder er ikke steget siden 2010.

Foreningerne er mere optagede af at lave aktiviteter for deres medlemmer end at samarbejde med kommunen.
Foreningerne er mere optagede af at lave aktiviteter for deres medlemmer end at samarbejde med kommunen.Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Mens kommunerne hylder samarbejdet med civilsamfund og frivillige, er foreningerne selv anderledes forbeholdne. Det viser nyt studie fra SDU.

“De lokale foreninger står ikke og råber på samskabelsen, og de har ingen forventning om, at samarbejder med kommunen skal bære foreningslivet,” siger professor Bjarne Ibsen, der har lavet studiet i samarbejde med lektor Klaus Levinsen.

Studiet er en del af et større forskningsprojekt om kommuners samarbejde med foreninger og frivillige. På de to første etaper spurgte man kommunale chefer og ledere, og de var ovenud begejstret. Men de omsværmede foreninger er anderledes tøvende, og det kommer bag på Bjarne Ibsen

Dokumentation

Om studiet

Resultaterne er baseret på data fra et spørgeskema, som er sendt til samtlige 3.642 registrerede foreninger i kommunerne Odense, Faaborg-Midtfyn, Rudersdal, Aarhus og Faxe.

Svarprocenten endte på 47.

Studiet er tredje etape af et større forskningsprojekt om samarbejdet mellem kommuner og civilsamfund.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024