Pelle Dragsted
 svarer 
Marie Bjerre

Pelle Dragsted (EL) spørger digitaliseringsministeren, Marie Bjerre, hvilke dele af borgerforslaget, regeringen ikke kan støtte

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 120, Spørgsmål 12
Vil ministeren redegøre for, hvilke dele af borgerforslaget, regeringen ikke kan støtte?

Svar fra tirsdag den 27. juni 2023
”Vil ministeren redegøre for, hvilke dele af borgerforslaget, regeringen ikke kan støtte?” Svar:

Regeringen deler grundlæggende de bekymringer, der ligger til grund for borgerforslaget, og er i udgangspunktet enig i intention bag hvert eneste forslag i beslutningsforslaget. I udgangspunktet er det sådan med digitale tjenester og internetsider, at virksomheder alene skal leve op til EU-regulering, og reglerne i det EU-land, som det er etableret i. Derfor arbejder regeringen benhårdt på at gøre vores indflydelse gældende i EU. Da der er tale om globale virksomheder etablereret uden for Danmarks grænser, vil det have størst effekt med fælleseuropæiske regler. Regeringen arbejder for stærke fælleseuropæiske regler og en effektiv håndhævelse på tværs af EU. Men hvis vi kan igangsætte initiativer nationalt, så vil vi også gøre det.

Derfor vil regeringen ændre databeskyttelsesloven for at hæve aldersgrænsen for samtykke til behandling af personoplysninger i forbindelse med informationssamfundstjenester (anbefaling 1), og fremsætte et lovforslag vedr. aldersverifikation (anbefaling 8 og 9).
0:000:00