Kirsten Normann Andersen
 svarer 
Jacob Jensen

Hvilke regler skal frivillige, der ønsker at lave madrelaterede aktiviteter for de ældre på plejehjem, overholde?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Spørgsmål 3

Vil ministeren redegøre for, hvilke regler frivillige, der ønsker at lave madrelaterede aktivi­teter for de ældre på plejehjem, skal overholde?

Svar fra torsdag den 26. oktober 2023

Frivillige madaktiviteter sidestilles med madlavning i private husholdninger og er som udgangspunkt ikke omfattet af fødevarelovgivningen.

Såfremt køkkenfaciliteterne i en registreret fødevarevirksomhed, eksempelvis et plejehjemskøkken, bruges til frivillige madaktiviteter, skal virksomheden registrere deres deling af lokaler hos Fødevarestyrelsen. Fødevarevirksomheden har ansvar for, at de frivillige aktiviteter ikke forringer hygiejnen i fødevarevirksomheden.

Hvis frivillige personer deltager i tilberedning eller servering af den sædvanlige madordning på plejehjemmet, er det lederen af det registrerede køkken, som har ansvar for de frivillige, der således skal agere på samme måde som ansatte i køkkenet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00