svarer 
Sophie Løhde

Sundheds- og Ældreudvalget spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, om kommentar til henvendelsen fra cand. jur. William Erik Kragh Halling: En dansk model for aktiv dødshjælp

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 12, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen fra cand. jur. William Erik Kragh Halling: En dansk model for aktiv dødshjælp, jf. B 12 - bilag 3 og 5?

Svar fra fredag den 8. december 2023
”Vil ministeren kommentere henvendelsen fra cand. jur. William Erik Kragh Halling:

En dansk model for aktiv dødshjælp, jf. B 12 - bilag 3 og 5?” Svar:

Jeg kan konstatere, at William Erik Kragh Hallings har undersøgt, hvordan en mulig dansk model for dødshjælp kan lovliggøres i forlængelse af eksisterende dansk lovgivning. Jeg sætter pris på, at han deler sin redegørelse og vurdering i forhold de juridiske aspekter ved lovliggørelse af dødshjælp.

William Erik Kragh Halling redegør i sin redegørelse bl.a. for, hvordan dødshjælp er legaliseret i Nederlandene, Belgien og Tyskland og diskuterer mulige kriterier og udformning ved en udvidelse af det lovlige område for dødshjælp i Danmark under iagttagelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Regeringen har som bekendt nedsat Udvalget for en mere værdig død, som skal være med til at understøtte og nuancere regeringens beslutningsgrundlag for en dansk model for en mere værdig død. Regeringen ser frem til at følge udvalgets arbejde og se debatten udfolde sig.
0:000:00