svarer 
Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsudvalget spørger udenrigsministeren, Lars Løkke Rasmussen, om at kommentere den internt omdelte henvendelse af 4/12-23 fra Agnes Garsdal, Brabrand om borgersynspunkt vedr. B 84

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 84, Spørgsmål 3
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 4/12-23 fra Agnes Garsdal, Brabrand om borgersynspunkt vedr. B 84, jf. B 84 - bilag 3 (Internt bilag)?

Svar fra onsdag den 13. december 2023
Jeg er enig i, at der er siden den 7. oktober har været behov for at øge dansk bistand til Palæstina. Derfor har regeringen også ydet 125 mio. kr. i ekstraordinære humanitære bidrag med fokus på beskyttelse af børn, nødhjælp og mad til civilbefolkningen, samt levering af medicin, medicinsk udstyr og lægehjælp til syge og sårede.

Jeg er også enig i behovet for en politisk løsning på Israel/Palæstina-konflikten. Det er nødvendigt at genstarte den mellemøstlige fredsproces frem mod en to-statsløsning, som jeg ser som den eneste holdbare løsning på den årtier lange konflikt, der kan skabe varig fred og sikkerhed for både israelere og palæstinensere. Fred er en forudsætning for en dybt bekymrende polarisering både i regionen, på internationalt plan og i Danmark. Jeg tror det bedste svar på dette er at gå ind i debatten med plads til nuancer og de rigtige balancer.

Det formår forslaget desværre ikke at gøre, og regeringen kan derfor ikke støtte det, hvilket jeg også meddelte under 1. behandlingen i Folketinget.
0:000:00