Stén Knuth
 svarer 
Astrid Krag

Stén Knuth (V) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, hvor mange projekter der i løbet af det første år har været i Den Sociale Investeringsfond, og hvordan disse har været finansieret, herunder andelen af henholdsvis offentlig og privat finansiering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 157, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvor mange projekter der i løbet af det første år har været i Den Sociale Investeringsfond, og hvordan disse har været finansieret, herunder andelen af henholdsvis offentlig og privat finansiering? Hvis nogle af projekterne er afsluttede, bedes ministeren redegøre for, hvilke resultater der er opnået i forbindelse med projekterne.

Svar fra fredag den 19. marts 2021
”Vil ministeren redegøre for, hvor mange projekter der i løbet af det første år har været i Den Sociale Investeringsfond, og hvordan disse har været finansieret, herunder andelen af henholdsvis offentlig og privat finansiering?

Hvis nogle af projekterne er afsluttede, bedes ministeren redegøre for, hvilke resultater der er opnået i forbindelse med projekterne.” Svar:

Den Sociale Investeringsfonds investeringsportefølje udgøres aktuelt af tre investeringer og tre udviklingspartnerskaber:

1. Investering i stressbehandling gennem Fonden Mental Sundhed.

2. Investering i udbredelse af Housing First til unge hjemløse i Aarhus Kommune.

3. Investering i behandling af børn og unge opvokset i familier med misbrug i Brøndby Kommune.

4. Udviklingspartnerskab med Forebyggelsesalliancen om forebyggelse af svær overvægt og type 2-diabetes.

5. Udviklingspartnerskab om udvikling og implementering af en model for et styrket tilbud til sårbare gravide i Region Hovedstadens familieambulatorium.

6. Udviklingspartnerskab om behandling og forebyggelse af vold i nære relationer i Aarhus Kommune.

Samlet set har fonden godkendt finansiering af sociale investeringsprogrammer eller udviklingen af sociale investeringsprogrammer for i alt 22,5 mio. kr., fra fonden blev etableret og frem til d. 10. marts 2021.

Fordelingen af finansieringen fra henholdsvis Den Sociale Investeringsfond og privat eller offentlig medfinansiering fremgår af tabel 1.

1 Tabel 1 Fordelingen af finansieringen i Den Sociale Investeringsfonds investeringsportefølje Øvrig offentlig medfinansiering, 11.600.000 (Rådet for Sociale Investeringer) vrig privat medfinansiering, 3.000.000 (Bikubenfonden) rojekt unge opvokset i familier med misbrug Udbredelse af Housing First til unge hjemløse Modtager af finansiering Brøndby Kommune Aarhus Kommune Finansiering, DSI, 3.200.000 15.700.000 Forebyggelse af svær overvægt og type 2Steno Diabetes diabetes med Center Sjælland Forebyggelsesalliancen Behandling og forebyggelse af vold i nære relationer i Aarhus Kommune Stressbehandling I alt 400.000 300.000 (Steno Diabetes Center 200.000 Copenhagen, Steno (Novo Nordisk AS) iabetes Center Sjælland og Aarhus Kommune) Rådet for Sociale Investeringer) 00.000 Dialog Mod Vold Fonden Mental 300.000 22.500.000 Anm.: Udviklingspartnerskabet om udvikling og implementering af en model for et styrket tilbud til sårbare gravide i Region Hovedstadens familieambulatorium fremgår ikke, da der ikke er realiseret finansiering.

Kilde: Den Sociale Investeringsfond.

Ingen af projekterne er afsluttede, og derfor forelægger der endnu ikke resultater fra projekterne.

Det bemærkes, at Den Social Investeringsfond årligt afgiver en redegørelse om sin virksomhed til social- og ældreministeren. Redegørelsen oversendes til Folketinget. Fondens første redegørelse er oversendt til det daværende Socialog Indenrigsudvalg d. 16. september 2020.

Se også fondens hjemmeside (www.dsi.dk) for nærmere om de enkelte investeringer og udviklingspartnerskaber.
0:000:00