Pernille Skipper
 svarer 
Astrid Krag

Pernille Skipper (EL) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, om ministeren fortsat er enig med Socialdemokratiets tidligere ordfører Pernille Rosenkrantz-Theil, der under første behandlingen af L 56 Forslag til lov om Den Sociale Investeringsfond (folketingsåret 2018-19, 1. samling) udtalte, at der var tale om en vigtig ”værnsregel, der handler om, at vi bunker projekterne i én portefølje

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 157, Spørgsmål 8
Er ministeren fortsat enig med Socialdemokratiets tidligere ordfører Pernille RosenkrantzTheil, der under første behandlingen af L 56 Forslag til lov om Den Sociale Investeringsfond (folketingsåret 2018-19, 1. samling) udtalte, at der var tale om en vigtig ”værnsregel, der handler om, at vi bunker projekterne i én portefølje. Det vil sige, at hvis vi beslutter os for, at det, der kan investeres i, som giver et eller andet afkast, er noget af det lidt tungere, som man ikke kan flashe på sin hjemmeside som investor, så er det faktisk os, der har truffet den beslutning, og det bliver bunket sammen, sådan at alle projekterne er den portefølje, man investerer i. Så man kan ikke tage enkeltprojekter ud. Det synes jeg har været en vigtig værnsregel, i forbindelse med at vi har konstrueret fonden”?

Svar fra tirsdag den 13. april 2021
Er ministeren fortsat enig med Socialdemokratiets tidligere ordfører Pernille Rosenkrantz-Theil, der under første behandlingen af L 56 Forslag til lov om Den Sociale Investeringsfond (folketingsåret 2018-19, 1. samling) udtalte, at der var tale om en vigtig ”værnsregel, der handler om, at vi bunker projekterne i én portefølje. Det vil sige, at hvis vi beslutter os for, at det, der kan investeres i, som giver et eller andet afkast, er noget af det lidt tungere, som man ikke kan flashe på sin hjemmeside som investor, så er det faktisk os, der har truffet den beslutning, og det bliver bunket sammen, sådan at alle projekterne er den portefølje, man investerer i. Så man kan ikke tage enkeltprojekter ud. Det synes jeg har været en vigtig værnsregel, i forbindelse med at vi har konstrueret fonden”?

Svar:

Det er vigtigt, at private investeringer i fondens portefølje ikke fører til skævvridning af porteføljen, og at private investeringer ikke bliver styrende for, hvilke af fondens temaer eller projekter der prioriteres. Her skal det til hver en tid være de politisk besluttede temaer for fondens arbejde, der er styrende for sammensætningen af fondens portefølje og de investerings- og udviklingsprojekter, der løbende sættes i gang.

Derfor er det også vigtigt med de værnsregler, der er i den gældende lov, og det er min klare opfattelse, at de foreslåede lovændringer ikke ændrer noget i forhold til de værnsregler, der er i dag. Det vil fortsat være folkevalgte politikere, som foretager den overordnede prioritering af fondens investeringer, når det i forbindelse med finanslovsforhandlingerne årligt aftales i aftalekredsen bag fonden, hvilke temaer fonden skal arbejde inden for. Samtidig fremgår det meget klart og tydeligt af lovforslaget, at Den Sociale Investeringsfond skal sikre, at der så vidt muligt er investorer til alle investerings- og udviklingsprojekter inden for de politisk besluttede temaer for fondens arbejde.

Jeg vil i øvrigt henvise til min besvarelse af spørgsmål nr. 6 til L 157.
0:000:00