Mette Thiesen
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Mette Thiesen (DF) spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om at stille et ændringsforslag, hvor den foreslåede § 69, stk. 2, udgår, så det ikke fremover bliver nemmere at bortadoptere et ufødt barn

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 93, Spørgsmål 90
Vil ministeren fremsætte et ændringsforslag, hvor den foreslåede § 69, stk. 2, udgår, så det ikke fremover bliver nemmere at bortadoptere et ufødt barn.

Svar fra mandag den 22. maj 2023
”Vil ministeren fremsætte et ændringsforslag, hvor den foreslåede § 69, stk. 2, udgår, så det ikke fremover bliver nemmere at bortadoptere et ufødt barn.” Svar:

Efter den foreslåede § 69, stk. 2, i barnets lov skal kommunen, når en forælder til et barn eller en ung, der er anbragt uden for hjemmet eller bortadopteret på grund af manglende forældreevne, venter endnu et barn, overveje, om hensynet til kontinuitet og stabilitet i det kommende barns opvækst taler for, at dette barn gennem adoption får en ny familie.

Jeg mener, at det er en væsentlig bestemmelse, der skal medvirke til at sikre stabilitet og kontinuitet for de mest udsatte børn. Jeg skal understrege, at bestemmelsen alene forpligter kommunen til at overveje, om adoption vil være den bedste løsning for barnet. Bestemmelsen omhandler ikke betingelserne for, hvornår der kan ske adoption af barnet.

Bestemmelsen er fastsat i overensstemmelse med aftalen om Børnene Først således, at kommunen af hensyn til barnets bedste skal overveje adoption af kommende søskende til børn, der allerede er anbragt uden for hjemmet eller bortadopteret på grund af problemer hos forældrene.

Jeg finder på den baggrund ikke anledning til at fremsætte et ændringsforslag med dette indhold.
0:000:00