Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Marie Bjerre

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger digitaliseringsministeren, Marie Bjerre, hvilke konkrete skridt regeringen tager lige nu for at leve op til borgerforslagets intention

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 120, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvilke konkrete skridt regeringen tager lige nu for at leve op til borgerforslagets intention?

Svar fra tirsdag den 27. juni 2023
”Vil ministeren redegøre for, hvilke konkrete skridt regeringen tager lige nu for at leve op til borgerforslagets intention?” Svar:

Borgerforslagets formål er at beskytte børn og unges privatliv, trivsel og sikkerhed på sociale medier. Regeringen deler grundlæggende de bekymringer, der ligger til grund for borgerforslaget. Regeringen har igangsat en række initiativer, som skal understøtte regeringens arbejde med at beskytte børn og unges privatliv, trivsel og sikkerhed online.

Regeringen har igangsat et arbejde med udarbejdelse af en hvidbog med initiativer for beskyttelse af børns færden på internettet. Derudover vil regeringen snart nedsætte en kommission for det gode børne- og ungdomsliv, som også skal se på sociale mediers indflydelse på børn og unges trivsel.

Regeringen har netop modtaget det første sæt anbefalinger fra ekspertgruppen om tech-giganter. På den baggrund vil regeringen fremsætte et lovforslag om aldersverifikation, ligesom regeringen vil fremsætte et lovforslag om ændring af databeskyttelsesloven for at hæve aldersgrænsen for samtykke til behandling af personoplysninger i forbindelse med informationssamfundstjenester. Derudover vil regeringen forfølge ekspertgruppens anbefalinger i EU herunder blandt andet ved at lade dem indgå i et samlet tech-indspil til arbejdsprogrammet for den nye EU-Kommission, da mange af udfordringerne med tech-giganterne kalder på fælles løsninger, som vil have en større effekt. Her vil regeringen bl.a. arbejde for, at borgerne får mulighed for at takke nej til tech-giganternes indsamling af personlig data. Samt at tech-giganterne får et større ansvar for det indhold, der bliver fremmet af algoritmer, som er umulige at gennemskue.

Samtidig er regeringen ved at forhandle forordningen om kunstig intelligens i EU, hvor der vil blive stillet krav om bl.a. gennemsigtighed ift. bias i kunstig intelligens.
0:000:00