Danes Worldwide får ny bestyrelsestop

Den tidligere diplomat og nuværende direktør i Asia House, Susanne Rumohr Hækkerup, og Vice President i Maersk Technology Søren Kufall Brandt er ny formand og næstformand i foreningen Danes Worldwide.

Susanne Rumohr Hækkerup
Susanne Rumohr Hækkerup (61) Direktør, Asia House, formand, Danes Worldwide
Søren Kufall Brandt
Søren Kufall Brandt Vice President, Maersk Technology, næstformand, Danes Worldwide

Danes Worldwide har fået ny formand og næstformand, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Susanne Rumohr Hækkerup, tidligere diplomat, afløser Michael Metz Mørch som ny bestyrelsesformand, da sidstnævnte går på pension. 

Den nye bestyrelsesformand har en lang - og stadig aktiv - international karriere bag sig. I årene 2010 til 2014 var Susanne Rumohr Hækkerup Danmarks ambassadør i Mexico og før da souschef på ambassaderne i Moskva og Beijing. Derudover er hun tidligere chef for Forsvarsministeriets Internationale Afdeling og Udenrigsministeriets kontor for Globalt Samarbejde og Økonomi.

Nu er hun direktør i Asia House, og med sin nye post som formand i Danes Worldwide skal hun agere talerør for de 250.000 danskere, som bor eller arbejder i udlandet.

Og hun har ikke tænkt sig at sætte sig på hænderne i formandsstolen.

"Der er tale om en stor gruppe globalt orienterede danskere med værdifulde interkulturelle erfaringer og stærke internationale netværk, som er en vigtig ressource for Danmark. Den gruppe danskere oplever desværre en række vidtrækkende udfordringer for både privatliv og karriere, fordi regler i Danmark, der er rettet mod udlændinge og migranter på en række områder, også begrænser udlandsdanskeres rettigheder. Dansk lovgivning må indrettes, så den – også fremadrettet – favner vores danske medborgere og deres familier i udlandet."

På posten som næstformand tager Søren Kufall Brandt, Vice President i Maersk Technology, over efter afdøde Carsten Dencker Nielsen.

Han er Vice President i Maersk Technology og en rigtig firmaets mand. Han har således tidligere været administrerende direktør i Maersk Global Shared Service Centres i Mumbai og bestridt flere ledende stillinger i selvsamme Mærsk-koncern og derigennem været udstationeret i både Iran, De Forenede Arabiske Emirater og Thailand.

Derudover er han også uddannet i shipping internt i Mærsk.

Foreningen Danes Worldwide, som Susanne Rumohr Hækkerup og Søren Kufall Brandt nu skal stå i spidsen for, blev allerede stiftet i 1919 med det formål at styrke forbindelsen mellem Danmark og danskere i udlandet.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal