Dansk Missionsråd udnævner ny generalsekretær

Henrik Sonne Pedersen er blevet udnævnt som ny generalsekretær i Dansk Missionsråd. Han tiltræder stillingen med en bred teologisk og organisatorisk baggrund.

Henrik Sonne Pedersen
Henrik Sonne Pedersen Kommende generalsekretær, Dansk Missionsråd
Jonas Adelin Jørgensen
Jonas Adelin Jørgensen (46) Akademisk medarbejder, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd

Dansk Missionsråd har udnævnt Henrik Sonne Pedersen som ny generalsekretær.

Han tiltræder stillingen pr. 1. januar 2020.

Det skriver Dansk Missionsråd i en pressemeddelelse.

Henrik Sonne Pedersen overtager stillingen fra afgående generalsekretær, Jonas Adelin Jørgensen.

"Vi er glade for at kunne pege på Henrik Sonne Petersen som ny generalsekretær. Henrik har et solidt forudgående kendskab til vores arbejdsområde, han har en stor teologisk faglighed særligt på det missionsteologiske felt, og han har arbejdet i flere af vores medlemsorganisationer gennem en længere årrække. Han har tilmed et stort nationalt og internationalt netværk og er en respekteret person inden for missionsområdet," skriver bestyrelsesformand for Dansk Missionsråd, Poul Erik Knudsen, i pressemeddelelsen.

Henrik Sonne Pedersen ser især frem til samarbejdet med de mange forskellige organisationer, der på hver sin vis er engageret i mission, fortæller han i pressemeddelelsen og uddyber:

"Og så glæder jeg mig over at skulle arbejde med Dansk Missionsråd, som for mig at se har fokus på én af de store skatte i kirken – nemlig mission, som netop drejer sig om, hvad Kirken er og skal," fortæller Henrik Sonne Pedersen i pressemeddelelsen.

Den nye generalsekretær har tidligere været leder for kirke- og dialogarbejdet i Danmission samt teologisk underviser på Mekane Yesu Kirkens seminarium i Addis Adeba, Etiopien.

Han er uddannet teolog ved Københavns Universitet, og han har en ph.d. med speciale i filosofi fra Sorbonne University i Paris og Københavns Universitet i 1988.

Dansk Missionsråd er en paraplyorganisation for 28 danske missionsorganisationer, "som i deres globale arbejde fokuserer på forkyndelse, fællesskabsopbygning og samfundsmæssigt engagement i samarbejde med en lang række partnere." Organisationen blev stiftet i 1912.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal