Dødsfald: Demokratiforkæmper, fhv. forstander Svend Slipsager (81)

Fhv. højskoleforstander Svend Slipsager, Als, er død, 81 år gammel. Han var bl.a. kendt for sine demokratiprojekter i EU.

Svend Slipsager havde en lang og imponerende karriere i folkeoplysningens tjeneste, noterer Politiken. Først som højskoleforstander i en længere årrække og senere som konsulent og igangsætter af såkaldte demokratiprojekter i EF og EU.

Svend Slipsager blev født på Danebod Højskole i Fynshav på Als. Han blev faglærer i matematik og fysik og underviste på Vester Vedsted Ungdomshøjskole og Antvorskov Højskole.

Så gik turen til USA, hvor Svend Slipsager tog en master i sammenlignende voksenundervisning. Han sluttede opholdet i USA som lektor ved University of Michigan.

Tilbage i Danmark fik han til opgave at kortlægge nordisk folkeoplysning og voksenundervisning for Nordisk Kultursekretariat.

Svend Slipsager, der i en periode var tilknyttet DR’s undervisningsafdeling, var i årene 1975-92 forstander på Brandbjerg Højskole.

Efter højskoletiden kastede han sig over demokratiprojekter i det daværende EF, senere EU. Via eget firma EU Consult formidlede han projekter til en række tidligere østlande, og hans aktiviteter var så udtalte, at han blev udnævnt til æresborger i to rumænske byer.

Svend Slipsager stod også bag en række internationale konferencer og kurser og var dertil en flittig deltager i den offentlige debat, lokalt såvel som nationalt.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal