Lars Larsens Jysk Fond støtter nyt projekt for børn og unge

Børns Vilkår modtager en million kroner til at hjælpe børn af forældre med psykiske sygdomme. Det er Lars Larsens Jysk Fond, der donerer penge til initiativet.

Lars Larsen
Lars Larsen (1948-2019) Stifter, fhv. direktør, Jysk

Lars Larsen Jysk Fond donerer en million kroner til Børns Vilkår. Pengene skal gå til at hjælpe børn af forældre med psykiske sygdomme.

Det skriver Jysk i en pressemeddelelse.

”Børn, som har forældre med psykisk sygdom, er ofte bekymrede og bange og føler sig meget alene med deres tanker, skam og afsavn. Vi ved, at det kan gå ud over deres skolegang og sociale liv, hvis ikke de får den rette hjælp,” siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl og fortsætter yderligere i pressemeddelelsen:

”Vi er derfor meget taknemmelige for støtten fra Lars Larsens Jysk Fond, som betyder, at Børns Vilkår kan oprette et korps af frivillige støttepersoner, der kan give individuel støtte til børn, der har forældre med psykisk sygdom.”

Indsatsen vil blive forankret i Børns Vilkårs nye afdeling i Aarhus.

Ny bestyrelse på plads
Donationen kommer, samtidig med at Lars Larsens Jysk Fond bliver offentliggjort.

Det bliver advokat Jesper Aabenhus Rasmussen, der indtræder som ny bestyrelsesformand.

Derudover træder Lars Larsens enke, Kris Brunsborg, ud af bestyrelsen for fonden, mens datteren Mette Brunsborg indtræder som nyt bestyrelsesmedlem. Sønnen Jacob Brunsborg indtræder som ny næstformand i fonden.

”Jeg ser det som helt naturligt, at Mette nu overtager min plads i bestyrelsen, og jeg er glad for, at begge mine børn kan føre arbejdet med fonden videre. Samtidig ved jeg, at støtten til børn, der har psykisk sygdom tæt inde på livet, ville gøre Lars stolt. Han oplevede selv, hvad det betyder, under sin egen barndom,” siger Kris Brunsborg i pressemeddelelsen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal