Fondsdonation sikrer undersøgelse af coronas påvirkning på gravide

Med 500.000 kroner fra Nordea-fonden i ryggen skal jordemoder og lektor Hanne Hegaard forske i, hvordan corona har påvirket gravides livsstil og mentale sundhed under coronapandemien.

Hanne Hegaard
Hanne Hegaard (56) Jordemoder, ph.d., lektor og seniorforsker, Obstetrisk Afdeling, Rigshospitalet

Coronapandemien har bølget ind over Danmark og skabt stress og bekymring for nogen, mens andre har fundet ro. Hverdagslivet er blevet vendt op og ned. Men hvor stor betydning har det for det nye liv, som er på vej og har skvulpet rundt i fostervandet?

Det skal jordemoder, lektor og seniorfosker fra Rigshospitalet Obstetrisk Afdeling Hanne Hegaard finde ud af i et nyt forskningsprojekt, som er støttet af Nordea-fonden med en donation på 500.000 kroner.

Det oplyser Rigshospitalet

Med bevillingen skal Hanne Hegaard undersøge, hvorvidt de gravides livsstil og mentale sundhed blev påvirket både negativt og positivt under første fase af coronapandemien.

Formålet med forskningsprojektet med titlen "Gravides livsstil og mentale sundhed" er at sammenligne danske gravide kvinders livsstil og mentale sundhed før og under første fase af pandemien.

Gravides livsstil har nemlig betydning for graviditets- og fødselsudkommet, og derfor vil coronas indtog i hverdagen også have betydning. Det kan være både negativt og positivt, tyder et nyt dansk studie på.

Den langsigtede vision med projektet er derfor, at den opnåede viden om de positive såvel som negative ændringer hos gravide, kan anvendes til at forbedre den forebyggende indsats i fremtidens almindelige svangreomsorg i Danmark. Det gælder både i normale tilstande, men også i tilfælde af en ny bølge af corona eller andre pandemier.

Forskningsprojektet vil foregå på Rigshospitalet fra midt oktober 2020 til 1. marts 2021 og bliver udført af en forskningsgruppe i Obstetrisk Afdeling under Juliane Marie Centret.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal