Millionbevilling skal aktivere indlagte børn og unge i nyt digitalt spilunivers

Novo Nordisk Fonden donerer 3.567.000 kroner til forskning i digital og giver Børnerige ved Rigshospitalet mulighed for at udvikle et digitalt spilunivers med virtuelle monsterplanter til langtidsindlagte børn og unge.

Spirende planter og grønne fingre er normalt langt fra hospitalsgange på Børneriget ved Rigshospitalet, men snart skal et nyt spilunivers give langtidsindlagte børn og unge mulighed for at få jord mellem neglene.

Novo Nordisk Fonden har nemlig doneret 3.567.000 kroner til forksning i digital leg, hvilket blandt andet indebærer et nyt spilunivers, hvor langtidsindlagte børn og unge kan gro og lege med virtuelle monsterplanter.

Det oplyser Rigshospitalet i en pressemeddelelse

Spiluniverset bruger teknologien augmentet reality, som giver virkeligheden et digitalt lag og inviterer deltagerne ind i en anden verden, hvor de får deres egne monsterplanter.

Spillet kan tilgås via en app på telefonen eller tablet og skal gøre de langtidsindlagte patienter på Børneriget fysisk aktive i hverdagen samt gøre det sjovere at være patient. 

Det netop sådanne digitale tilbud til patienterne, som har manglet.

Sådan lyder det fra Kikko Henriksen, der projektleder og spiludvikler på BørneRiget,Rigshopitalets nye hospitalsbyggeri til børn, unge og gravide.

I første omgang skal spillet udgives i en lille udgave på børnekræftafdelingen i starten af 2021.

Derefter skal universet udvides med flere lege fokuseret på fysisk aktivitet og blive tilbudt til børne-unge afdelinger på Rigshospitalet i slutningen af 2021.

Udover det konkrete spil, skal donationen gå til yderligere forksning i fysisk aktivitet gennem digital leg i mødet med børn og unge på hospitalet.

Spiluniverset er en del af projektet DUOPLAY, der indgår i udviklingen af BørneRiget ved Rigshospitalets kommende hospitalsbyggeri til børn, unge og gravide, som åbner i 2025.

DUOPLAY blev påbegyndt i 2019 takket være 2,5 millioner kroner i støtte fra Kræftens Bekæmpelse og skal integrere leg som en del af behandlingen af patienterne.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal