Wilhelm Hansen Fonden uddeler hædersbevisninger

I alt otte millioner bliver uddelt af Wilhelm Hansen Fonden i forbindelse med uddelinger af hæderspriser, oprettelse af et Wilhelm Hansen-ensemble og udnævnelse af en Wilhelm Hansen-husdramatiker. 

Line Knutzon
Line Knutzon (55) Dramatiker
Bjørn Bredal
Bjørn Bredal (63) Forstander, Johan Borups Højskole, freelance skribent, Politiken

Wilhelm Hansen Fonden uddeler fire hæderspriser og opretter økonomiske ordninger for både ensembler og husdramatikere. 

Det skriver Wilhelm Hansen Fonden i en mail til Altinget. 

De fire modtagere af årets hæderspriser er teaterinstruktøren og billedkunstneren Catherine Poher, cellisten Andreas Brantelid, dirigenten Thomas Søndergård og teaterinstruktøren Tue Biering. Hæderspriserne er på 200.000 kroner per person. 

Derudover har Wilhelm Hansen Fonden valgt at udpege et ensemble, der gennem to år vil få støtte som Wilhelm Hansen-ensemble. Valget er første gang faldet på den klassiske strygekvartet Nightingale String Quartet med de fire kvindelige musikere Gunvor Sihm, Josefine Dalsgaard, Marie Louise Broholt Jensen og Louisa Schwab.

På lignende vis vil Wilhelm Hansen Fonden tilbyde skiftende teatre at ansætte en husdramatiker gennem en toårig periode, der vil blive betalt af fonden. Teatrene må selv bestemme, hvem de ansætter, så længe der skrives nye værker og ikke versioneringer af film, romaner eller lignende. Formålet er at give ny dansk dramatik bedre forhold. 

Det første teater, der er blevet valgt til ordningen, er Betty Nansen Teatret, der har valgt Line Knutzon som husdramatiker. 

Wilhelm Hansen Fonden blev oprettet af Hanne Wilhelm Hansen, og den bestyres i dag af pianisten Katrine Gislinge, dramaturg Karen-Maria Bille, scenograf Steffen Aarfing, advokat Bente Lund Poulsen og højskoleforstander Bjørn Bredal, der er formand for bestyrelsen.

Tirsdag 29. oktober afholder fonden prisfest på Københavns Gamle Børs, hvor de nævnte hæderspriser og andre legater vil blive uddelt. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal