Find inspiration til at lave jeres egne spilleregler for konflikthåndtering

EKSEMPEL TIL INSPIRATION: Konflikter i foreningen er lettere at håndtere, hvis man har udarbejdet et sæt spilleregler for, hvordan man løser dem. Her kan du til inspiration læse Center for Konfliktløsnings egen interne procedure.

Konflikter er en uundgåelig del af livet – og også foreningslivet. Men selv om man ikke kan undgå dem, kan man forebygge dem og gøre dem lettere at løse.

 “At håndtere samarbejdskonflikter er ikke et individuelt ansvar. Det er organisationens eller foreningens fælles ansvar,” siger Jesper Bastholm Munk, som er underviser og konfliktmægler hos Center for Konfliktløsning.

Udarbejd jeres egne spilleregler
Jesper Bastholm Munk fortæller, at foreninger og organisationer med fordel kan nedfælde en procedure, så alle ved, hvad de skal gøre, hvis: 

  • De selv oplever en konflikt
  • Hvis andre kommer til dem og fortæller om en konflikt
  • Eller hvis de iagttager en konflikt, som de ikke selv er en del af mellem andre i foreningen eller organisationen. 

Læs Center for konfliktløsnings interne spilleregler her
Til inspiration kan du her læse Center for Konfliktløsnings egen, interne procedure for konflikthåndtering. 

Og her kan du finde en øvelse, som kan hjælpe din forening med at udarbejde en procedure for konflikthåndtering, som passer til netop jer.  

Forrige artikel Her er, hvad græsrodsbevægelser kan lære af #Metoo Her er, hvad græsrodsbevægelser kan lære af #Metoo Næste artikel For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud
Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Q&A: Lukkede grænser, nedlukning og digital omstilling har defineret 2020. Men året bød også på et boom i frivillighed og fællesskab, ekstra puljer, borgerrettighedsprotester og ikke mindst globalt sammenhold. Læs her, hvad fem af de største NGO’er tager med fra det forgangne år.

Sådan kommer du i gang med corporate volunteering

Sådan kommer du i gang med corporate volunteering

FRIVILLIG I ARBEJDSTIDEN: En stærk fortælling, fleksibilitet og forståelse er vigtigt, når du skal overbevise en virksomhed om at investere tid i dit projekt. Læs med og lær, hvordan du skaber corporate volunteering.

Tre eksempler på corporate volunteering

Tre eksempler på corporate volunteering

INSPIRATION: Mentorordninger, undervisning og en hel fridag til at være frivillig. Corporate volunteering kommer i mange modeller og afskygninger. Her er tre eksempler på, hvordan erhvervslivet hjælper civilsamfundet.

Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

FORANKRING: I civilsamfundet er man ofte så fokuseret på sin opgave, at man først tænker på forankring, kort tid før fondsmidlerne løber ud. Projekter skal se fremad og turde være mere som en forretning, siger organisatorer bag webinar om forankring.