Find inspiration til at lave jeres egne spilleregler for konflikthåndtering

EKSEMPEL TIL INSPIRATION: Konflikter i foreningen er lettere at håndtere, hvis man har udarbejdet et sæt spilleregler for, hvordan man løser dem. Her kan du til inspiration læse Center for Konfliktløsnings egen interne procedure.

Konflikter er en uundgåelig del af livet – og også foreningslivet. Men selv om man ikke kan undgå dem, kan man forebygge dem og gøre dem lettere at løse.

 “At håndtere samarbejdskonflikter er ikke et individuelt ansvar. Det er organisationens eller foreningens fælles ansvar,” siger Jesper Bastholm Munk, som er underviser og konfliktmægler hos Center for Konfliktløsning.

Udarbejd jeres egne spilleregler
Jesper Bastholm Munk fortæller, at foreninger og organisationer med fordel kan nedfælde en procedure, så alle ved, hvad de skal gøre, hvis: 

  • De selv oplever en konflikt
  • Hvis andre kommer til dem og fortæller om en konflikt
  • Eller hvis de iagttager en konflikt, som de ikke selv er en del af mellem andre i foreningen eller organisationen. 

Læs Center for konfliktløsnings interne spilleregler her
Til inspiration kan du her læse Center for Konfliktløsnings egen, interne procedure for konflikthåndtering. 

Og her kan du finde en øvelse, som kan hjælpe din forening med at udarbejde en procedure for konflikthåndtering, som passer til netop jer.  

Forrige artikel Her er, hvad græsrodsbevægelser kan lære af #Metoo Her er, hvad græsrodsbevægelser kan lære af #Metoo Næste artikel For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud
Altinget indgår partnerskab med Folkemødet

Altinget indgår partnerskab med Folkemødet

Foreningen Folkemødet og Altinget vil samarbejde om at bringe de digitale debatter på Folkemødet 2021 ud til danskerne. Samarbejdet skal også gøre det nemt for flest muligt at engagere sig i de mange debatter.

Minutiøs planlægning lå bag ledelsesskifte i Ungdomsbureauet

Minutiøs planlægning lå bag ledelsesskifte i Ungdomsbureauet

Grundig forberedelse er et must, når der skiftes ud i topledelsen. Og når bolden ruller, skal man holde sig til planen. Ellers risikerer man, at korthuset falder sammen, fortæller tidligere direktør i Ungdomsbureauet Olav Hesseldahl.

Sådan afgør du, om din organisation skal til Folkemøde i år

Sådan afgør du, om din organisation skal til Folkemøde i år

Mulighederne til årets Folkemøde er stadig uklare, og mange organisationer tøver med at melde sig til. Benjamin Rud Elberth fortæller her, hvem der efter hans vurdering får værdi af at deltage fysisk, og hvem der bør tage til digital demokratifest. 

Delvis genåbning: Her er seneste nyt for civilsamfundet

Delvis genåbning: Her er seneste nyt for civilsamfundet

Fra total nedlukning til delvis genåbning. Foråret har meldt sin ankomst, forsamlingsloftet er blevet hævet for udendørsaktiviteter, og dele af samfundet er blevet åbnet op igen. Videnscentret gennemgår seneste nyt om corona for civilsamfundet.

Guide: Test dit setup og optimér dit online-event

Guide: Test dit setup og optimér dit online-event

Det kræver en god portion viden om live-videoproduktion, hvis du vil skabe engagement hos dine frivillige, medlemmer eller brugere i disse sammen-hver-for-sig-tider. Videnscenteret bringer her en inspirationsguide med vigtige pointer fra DIFs GO LIVE-webinar om livestreaming.