Inspiration: Sådan kan vi allesammen fremme ligestillingen

Hvad gør virksomheder og organisationer for at fremme ligestillingen? Hvad kan din organisation gøre, og hvad kan du selv gøre? Få inspiration her.

(OBS: Det er mere end et år siden, denne artikel er blevet redigeret. Vær derfor opmærksom på, at dele af indholdet kan være forældet)

Store samfundsdagsordener kan synes umulige at rykke. Men det er de ikke. Mange bække små gør en stor å, som man siger.

Det er bare med at komme i gang, for der er masser af gode muligheder for at fremme ligestillingen. Her er et sammensurium af inspirationskilder af tiltag, din organisation kan lave - og ideer til, hvordan du tager magten i egen hånd.

Barsel
Barsel er som bekendt en af de helt store syndere, der står i vejen for ligestillingen.

Selvom vi i Danmark har fordelagtige barselsordninger, tager kvinder i gennemsnit 282 barselsdage per barn, mens mændene kun tager 32,5 dage. Her spiller arbejdsgiverne en væsentlig rolle i at skabe bedre forhold for både mor og far.

Volvo offentliggjorde for nylig, at de giver samtlige 40.000 ansatte ens ret til 24 ugers barsel med 80 procent løn - uanset hvor i verden de arbejder eller hvilken stilling de besætter - og uanset køn.

Selvom direktøren har udtalt, at det “ikke handler om medarbejderpleje men udelukkende om at styrke brandet og tiltrække talent”, er det en alligevel en sejr for ligestillingen.

I Mærsk indførte man 2016 en global ordning, der tilbyder mindst 18 ugers barsel til kvinder som en minimumsstandard for at holde på kvindeligt talent og 12 ugers barsel med fuld løn til mænd. Siden har mange andre virksomheder fulgt trop.

Ligestilling i bestyrelser
I høreapparatsvirksomheden GN Store Nord beviser de det, mange troede umuligt: De har nemlig 50 procent kvinder i bestyrelsen. Det skyldes en målrettet indsats og krav om altid at have kvindelige kandidater iblandt, når der skal vælges nye bestyrelsesmedlemmer.
 
Derfor er virksomheden nummer et på Pennyrapportens liste over de børsnoterede danske virksomheder med mest diversitet i ledelsen.
 
I toppen rangerer også Tryg, Pandora og Matas. I bunden finder man blandt andre Netcompany, Spar Nord Bank og Danske Andelskassers Bank. Alle de 38 virksomheder, der befinder sig på den såkaldte ‘røde liste’, har ingen kvinder i hverken bestyrelsen eller direktionen.

Ligeløn
Mænd tjener i dag 12,9 procent mere end deres kvindelige kolleger.

Løngabet varierer fra branche til branche, men skabes ifølge Danmarks Statistik især blandt de højest lønnede. Dyk ned Fagforeningen HKs ligelønsbregner her og find forskellen i dit job.

Det lykkedes ikke at finde en virksomhed eller organisation med en officiel politik, der sikrer ligeløn blandt kønnene - skal din organisation være den første?

Bekæmpelse af sexchikane
Man skal have boet i en jordhule uden internet rimelig længe for at have undgået #MeToo-debatten. Seksuelle krænkelser er stadig et stort problem for især kvinder på arbejdspladserne.

Derfor er det vigtigt at have en klar politik omkring emnet, en handleplan før situationen er sket og en ordning, der giver den krænkede mulighed for trygt at opsøge sin leder. Derfor har mange virksomheder og organisationer de seneste år igangsat handleplaner og initiativer til at bekæmpe sexisme.

Har jeres organisation endnu ikke formuleret en politik på området, kan I bruge arbejdsmiljørådets 10 anbefalinger til forebyggelse af seksuel chikane og her er 9 gode råd til ledere til at håndtere seksuelle krænkelser.

Kvinde, kend din plads - i toppen
Selvom virksomheder og politikere har hver deres ansvar for at fremme ligestillingen, er der ingen grund til at bruge ventetiden tilbagelænet med korslagte arme.

For der er en masse, du som kvinde - og som mand for den sags skyld - kan gøre.

Deltag i den offentlige debat, som er svært domineret af mænd, og kræv din taletid i medierne. Gå efter forfremmelsen og forhandl din løn - som en mand ville gøre det. Ikke mindst skal du opsøge bestyrelser og melde dig ind, så snart muligheden byder.

Læs her kommunikationsrådgiver Astrid Kraghs 10 råd til, hvordan du kan bidrage til ligestillingen.

Invester dig til ligestilling
Et andet punkt, der især adskiller kønnene, er pensionen og formuernes størrelse. Og dét kan du også lave om på ved at begynde at investere - for her er kvinderne også i undertal.

Tjenester som Female Invest og Moneypenny and More hjælper kvinder i gang og har de seneste år haft det som erklæret mål at få flere kvinder ind i investeringsverdenen.

Og når du har fået oprettet dit depot og skal i gang med at købe de første værdipapirer, kan du med fordel investere i virksomheder, som har en høj grad af ligestilling i toppen eller arbejder på at fremme ligestillingen. Det kan man gøre gennem investeringsfonde såsom fonden Global Gender Diversity Fund.

Forrige artikel Sådan afgør du, om din organisation skal til Folkemøde i år Sådan afgør du, om din organisation skal til Folkemøde i år Næste artikel Professorens råd: Ledelsesskifte kræver klar kommunikation og fokus på værdierne Professorens råd: Ledelsesskifte kræver klar kommunikation og fokus på værdierne
Ekspert om at afskedige en frivillig: Det skal gøres ordentligt og værdigt

Ekspert om at afskedige en frivillig: Det skal gøres ordentligt og værdigt

I den nye udgave af antologien ”Samtaler der kræver mod” bevæger Center for Frivilligt Socialt arbejde sig ind på et område, som har relevans langt ud over de foreninger, som driver socialt arbejde – nemlig hvordan man ”fyrer” en frivillig, som ikke fungerer, og ikke mindst, hvordan man gør det på en ordentlig måde.

Han udgiver digte til fordel for udsatte børn. Selv ville han ønske, han var blevet fjernet fra sit barndomshjem

Han udgiver digte til fordel for udsatte børn. Selv ville han ønske, han var blevet fjernet fra sit barndomshjem

Trods synlige tegn på vold og vanrøgt blev drengen Jimmy Gørtz og hans bror aldrig fjernet fra deres dybt alkoholiske far. På mirakuløs vis voksede Jimmy Gørtz op og blev topleder, terapeut, frivilligleder og forfatter. Senest er han sprunget ud som digter. Selvom meget er blevet bedre siden hans egen barndom, mener han, at systemet stadig kan lære af den smerte, han blev forvoldt som barn.

Frie Grønne skabte mobiliseringsmirakel i Vollsmose, mens Liberal Alliance blev de unges foretrukne parti. Begge succes’er kalder sig mere bevægelse end politisk kampagne

Frie Grønne skabte mobiliseringsmirakel i Vollsmose, mens Liberal Alliance blev de unges foretrukne parti. Begge succes’er kalder sig mere bevægelse end politisk kampagne

I Vollsmose fik Frie Grønne 27,8 procent af stemmerne – mod 0,9 procent i resten af landet. For mens valgfesten udeblev på landsplan, fik partiet vendt op og ned på det politiske landskab i flere af landets udsatte boligkvarterer ved folketingsvalget i november. Og hvis unge vælgere skulle bestemme, var Liberal Alliance landets blevet landets største parti. Læs her, hvordan de to partier gjorde det umulige.

Mangfoldigheden halter bagefter i civilsamfundet

Mangfoldigheden halter bagefter i civilsamfundet

En ny undersøgelse foretaget af Groupcare viser, at kun cirka hver fjerde forening eller organisation herhjemme arbejder målrettet med inklusion og diversitet. Det tyder også på, at det danske civilsamfund halter bagud, når vi sammenligner os med Sverige og Norge.

Marie blev aktivist, da hun stod i vuggestuen: ’Det lå ikke i blodet, men da mærkede jeg på min egen krop, at noget var helt galt’

Marie blev aktivist, da hun stod i vuggestuen: ’Det lå ikke i blodet, men da mærkede jeg på min egen krop, at noget var helt galt’

At være aktivist er under et valg er et ’altabsorberende monster’. Men at være det under to valg og tiden imellem er kaotisk, opslidende og en proces, der får folk til at brænde sammen. Så hvorfor står en mor til to endnu en gang og pakker banners og hoodies ud med den ene hånd og sms’er med journalister med den anden, imens nattesøvn er en by i Rusland og penge altid er en mangelvare?