Spritnyt kalendersystem: Nu bliver det nemmere at søge offentlige tilskud

KALENDER: Moderniseringsstyrelsen har for nylig oprettet en puljekalender, som skal gøre det lettere for danske borgere at holde styr på, hvornår de senest skal søge statslige tilskud.

Borgere, foreninger, offentlige institutioner og virksomheder har kæmpet med at navigere rundt i ansøgningsfrister på de over 400 forskellige statslige puljer, som man kan søge tilskud til. 

Men skal være slut, mener Morderniseringsstyrelsen, der har oprettet et nyt kalendersystem, som styrelsen har navngivet Puljekalenderen.

Borgere skal kun holde øje fire gange årligt
Puljekalenderen samler alle relevante informationer om aktuelle og fremtidige tilskudspuljer, så man kun skal holde øje med de forskellige ansøgningsfrister hvert årlige kvartal; første hverdag i februar, maj, august og november.

Det nye kalendersystem samler de tidligere ansøgningsportaler, så det bliver lettere at holde styr på, hvordan og hvornår man skal søge tilskud til eksempelvis erhvervsfremmende initiativer og arbejdslegater til den enkelte borger.

"Med vores nye puljekalender slipper man for at skulle holde øje med ansøgningsfristerne året rundt. Kalenderen giver fire gange om året et overblik over de puljer, man kan søge de næste tre måneder," siger kontorchef i Statsregnskab, Erik Hammer, i en pressemeddelelse.

Der er statslige puljer inden for alt fra blandt andet forsvars- til klima-, miljø, uddannelses- og kulturområdet. 

Kalenderen blev for første gang offentliggjort 3. februar i år. Så allerede nu kan man slå på tasterne og tjekke ansøgningsfrister på igangværende tilskudspuljer på www.statens-tilskudspuljer.dk.

Moderniseringsstyrelsen garanterer, at der minimum vil være 14-dages ansøgningsfrist, hver gang et ministerium offentliggør en ny pulje på hjemmesiden.

Forrige artikel Sådan får du dit event, indsats eller projekt i mål Sådan får du dit event, indsats eller projekt i mål Næste artikel Seks visioner for fremtidens Folkemøde Seks visioner for fremtidens Folkemøde
Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

LÅNEGARANTI: Med en lånegaranti på 20 millioner kroner spænder Trygfonden et sikkerhedsnet ud under kriseramte sociale virksomheder. Det vil forhindre konkurser, men branchen har stadig brug for hjælp fra staten, mener Selveje Danmark. 

Gode råd: Kriser kræver klar kommunikation

Gode råd: Kriser kræver klar kommunikation

GUIDE: En krise stiller krav til god ledelse og klar kommunikation. Undgå at bevæge dig ud i spekulationer, og husk vigtige mellemregninger, lyder rådene blandt andet fra Kragelund Kommunikation, der har mere end 20 års erfaring i krisekommunikation.

Tidligere generalsekretær: Fem corona-råd til civilsamfundets ledere

Tidligere generalsekretær: Fem corona-råd til civilsamfundets ledere

DEBAT: Medier og politikere har alt for lidt fokus på, hvordan virus og karantæne kan ramme ngo'er, foreninger, højskoler og efterskoler. Tidligere generalsekretær i Unicef, Steen M. Andersen, kommer her med fem punkter, der kan hjælpe ledelsen gennem coronakrisen.

Markus Bjørn Kraft: Fonde har ny rolle i coronakrisen

Markus Bjørn Kraft: Fonde har ny rolle i coronakrisen

DEBAT: De fleste fonde har i dag større formue, bedre ledelse og andre samarbejdsrelationer i dag set i forhold til finanskrisen 2008-2009. Men hvordan den nuværende krise kommer til at påvirke fondene, kommer an på recessionens dybde og længde, skriver Markus Bjørn Kraft.

Sådan håndterer din forening eller civilsamfundsorganisation coronakrisen

Sådan håndterer din forening eller civilsamfundsorganisation coronakrisen

GUIDE: Store dele af Danmark er lukket ned for at forhindre covid-19 i at sprede sig. Den nye situation rejser en række spørgsmål for civilsamfundet: Hvordan mødes vi digitalt? Hvordan kommunikerer vi klart? Og hvad gør vi med generalforsamlinger og andre frister, vi under normale omstændigheder skal overholde? Få en del af svarene her. 

Lær af DGI: Coronavirus kalder på tydeligt lederskab og kommunikation

Lær af DGI: Coronavirus kalder på tydeligt lederskab og kommunikation

ERFARINGER: Covid-19 har for alvor sat sit præg på vores samfund, og store dele af befolkningen mødes ikke længere på job, i skoler eller i fritiden. Her fortæller Danske Gymnastik- og Idrætsforeningers formand, Charlotte Bach Thomassen, hvordan man som stor civilsamfundsorganisation navigerer i en krisesituation. Vi begynder fortællingen om de otte tumultariske døgn fredag 6. marts, hvor statsministeren gradvist lukker vores samfund ned. 

Astrid Krag lancerer nye coronatiltag for socialt udsatte

Astrid Krag lancerer nye coronatiltag for socialt udsatte

TILTAG: En nyoprettet hotline skal vejlede personale og faggrupper, der arbejder med socialt udsatte, om håndtering af myndighedernes anbefalinger til at undgå coronasmitte. Senere i dag meldes der nye retningslinjer ud til kommunerne.