Det danske esportforbund sætter ind mod stigmatisering af kvinder i gamingmiljøet

I det nye år starter Esport Danmark et nyt digitalt fællesskab, der skal være med til at opretholde den gode tone online og sikre ligestilling i gamingmiljøet. 

Flere oplever stigmatisering og mobning på baggrund af køn og kønsidentitet i visse gamingmiljøer. Det vil nyt projekt gøre op med, fortæller Esport Danmark, Tuborgfondet og bureauet Wednesday Club. ARKIVFOTO.
Flere oplever stigmatisering og mobning på baggrund af køn og kønsidentitet i visse gamingmiljøer. Det vil nyt projekt gøre op med, fortæller Esport Danmark, Tuborgfondet og bureauet Wednesday Club. ARKIVFOTO.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Kvindelige gamere oplever ofte chikane i online-spil på grund af deres køn.

Det har resulteret i, at især flere unge kvinder mister motivationen for deres fritidsinteresse, bruger voice-changers for at lyde som mænd eller anvender mandlige eller kønsneutrale aliasser, skriver det danske esportsforbund i en pressemeddelelse.

Esport Danmark opretter derfor et nyt digitalt fællesskab fra nytår, der har som formål at sikre en respektfuld tone for alle.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Digital

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024