Myndigheder indberetter flere mulige brud på borgernes datasikkerhed

Datatilsynet modtager et stigende antal anmeldelser om brud på borgernes datasikkerhed hos offentlige myndigheder. Tilsynet vurderer, at det hovedsageligt skyldes, at dataansvarlige er blevet mere opmærksomme på at indberette databrud. 

“Mennesket er ofte det svageste led. Man kan lave alle de bedste regler i hele verden og alle de bedste retningslinjer, men hvis et menneske i sidste ende trykker på send-knappen, så er det også mennesker, der i sidste ende kan komme til at svigte."
“Mennesket er ofte det svageste led. Man kan lave alle de bedste regler i hele verden og alle de bedste retningslinjer, men hvis et menneske i sidste ende trykker på send-knappen, så er det også mennesker, der i sidste ende kan komme til at svigte."Foto: Gleb Garanich/Reuters/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Datatilsynet bliver i stigende grad advaret om mulige brud på borgernes persondatasikkerhed hos myndighederne, som har pligt til selv at anmelde sagerne.

Den markant største andel af sagerne vedrører såkaldte utilsigtede hændelser, som dækker over menneskelige fejl, hvor der eksempelvis sendes mails eller breve med personoplysninger til forkerte modtagere.

Det viser en opgørelse hos Datatilsynet, som netop har lanceret en ny side med mere detaljeret statistik vedrørende sikkerhedsbrud.  

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00