I lære som diplomat: "Hjem er der, hvor man er"

Udenrigsministeriet har startet et akademi, hvor kommende diplomater skal lære at begå sig i en ny geopolitisk virkelighed. Nyansatte Sissel Sofia Steinholm er blandt eleverne på diplomatiets skolebænk. 

Sidsel Sofia Steinholm er en af de første, der skal deltage i Udenrigsministeriets nye diplomatuddannelse. Hun håber, det kan gøre hende klogere på, hvad rollen som diplomat er og afklaring omkring hendes handlingsrum.<br>
Sidsel Sofia Steinholm er en af de første, der skal deltage i Udenrigsministeriets nye diplomatuddannelse. Hun håber, det kan gøre hende klogere på, hvad rollen som diplomat er og afklaring omkring hendes handlingsrum.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget


“Du ligner da ikke en, der arbejder i Udenrigsministeriet,” siger baristaen til Sissel Sofia Steinholm, da hun bestiller en havremælkscappuccino på en café et stenkast fra sin nye arbejdsplads.

“Går de ikke alle sammen rundt i blå skjorter? Sådan en ligner du ikke,” fortsætter baristaen og ser på hende med smalle øjne.

Sissel har en tynd sort uldfrakke på og kunne egentlig sagtens have en blå skjorte på indenunder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024