Task force foreslår at oprette retsstatslige vismænd

En særlig Corona Task Force, nedsat af Djøf, foreslår at oprette et nyt vismandsråd af retsstatslige eksperter i stil med de økonomiske vismænd for at holde øje med det danske demokratis tilstand. Flere partier på Christiansborg er lorne ved ideen.

Retsstatslige vismænd kunne blandt andet holde øje med eventuelle svagheder i magtens tredeling mellem regering, Folketing og landets domstole, lyder det fra Corona Task Force nedsat af Djøf.
Retsstatslige vismænd kunne blandt andet holde øje med eventuelle svagheder i magtens tredeling mellem regering, Folketing og landets domstole, lyder det fra Corona Task Force nedsat af Djøf.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Nedlukningen af de danske domstole i marts 2020 viste sprækker i vores retsbevidsthed om magtens tredeling og domstolenes uafhængighed.

Og det er ikke det eneste eksempel på, at det vil være sundt at styrke debatten om menneskerettigheder og det danske demokrati.

Det mener en særlig Corona Task Force nedsat af fagforeningen Djøf, der foreslår at oprette et nyt vismandsråd af retsstatslige eksperter i stil med de økonomiske vismænd.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024