Morten Messerschmidt
svarer
Dan Jørgensen

Hvad er ministerens holdning til en tilbundsgående undersøgelse af den støtte, som Enhedslisten har givet til DFLP gennem den danske udviklingsbistand?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1052

Vil ministeren i lyset af DFLP’s medvirken i angrebet på Israel den 7. oktober 2023 drage omsorg for at gennemføre en tilbundsgående undersøgelse af den støtte, som Enhedslisten har givet til DFLP gennem den danske udviklingsbistand?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra tirsdag den 25. juni 2024

Udenrigsministeriet modtog i november 2023 en redegørelse om sagen fra Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD), som har det forvaltningsmæssige ansvar for de udviklingsmidler, som blev tilført Enhedslisten i dets daværende samarbejde med Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP) i perioden 2013-2021. Udenrigsministeriet har efterfølgende haft en række opfølgende spørgsmål til redegørelsen, som DIPD af flere omgange har fremsendt svar på. Der udestår imidlertid fortsat oplysninger bl.a. om pengetransaktioner og aftalegrundlag. Udenrigsministeriet er i kontakt med DIPD, som arbejder på at fremskaffe de ønskede informationer med henblik på at sikre en fyldestgørende redegørelse om sagen. Udenrigsministeriet vil efterfølgende tage stilling til, om der er brug for yderligere undersøgelse af sagen.

Jeg kan til orientering oplyse, at Enhedslistens samlede bevilling for perioden udgjorde 3,4 mio. kr.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024