Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Regeringsforhandlingerne fortsætter og har snart varet en måned, og i Bruxelles fremlægger EU-Kommissionen en stor bunke forslag om cirkulær økonomi. Få et overblik over ugen her.

SF skal i denne uge både forhandle ny regering med kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) og være vært for sine europæiske grønne partikammerater.
SF skal i denne uge både forhandle ny regering med kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) og være vært for sine europæiske grønne partikammerater.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Det sørme, det sandt, december. Lige om lidt. Og dermed har kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) også om lidt brugt en måned på at danne en ny regering efter valget 1. november.

Det puslespil kommer helt sikkert til at tage en del opmærksomhed i en uge, hvor der også er kongres i København for SF’s europæiske grønne partigruppe, og EU-systemet ikke venter på Danmark får en ny regering.

Mandag

Regeringsforhandlingerne fortsætter mandag på Marienborg. Enhedslisten, Alternativet, Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige er ikke en del af forhandlingerne, men det er de resterende syv partier i Folketinget.

Videnscenter for Cirkulær Økonomi i Boligbyggeriet inviterer til konference om måling af ressourcer, fordi der fra 1. januar 2023 er lovkrav om at måle et byggeris CO2-aftryk.

I Europa-Parlamentet vil fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides diskutere nye regler for pesticider, som kræfter både blandt de folkevalgte og i Rådet prøver på at udvande.

Tirsdag

I Parlamentet vil energikommissær Kadri Simson aflægge rapport om de seneste udviklinger i energikrisen og forsøgene på at afhjælpe den via nye tiltag.

Samme dag starter Building Greens todages klimasikringskonference. Danmark har næsten 9.000 kilometer kyst, hvilket betyder, at kræver sit at sikre kyster imod stormflod og havvandsstigning. Og hvad gør vi konkret, når en stor del af vores kystarealer enten er fredet natur eller beboet af mennesker?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024