En grøn regnemaskine og automatiseret rapportering: Her er Danmarks erhvervspolitiske ønsker til den næste EU-Kommission

Regeringen har nedfældet sin ønskeliste for den næste EU-Kommission, og heriblandt er ønsker til flere tiltag, der skal styrke europæisk konkurrenceevne. Læs listen her.

Det er endnu ikke afgjort, om Ursula von der Leyen får lov til at beholde jobbet som EU-Kommissionens formand. Men nu ligger der en ønskeliste fra statsminister Mette Frederiksen til hende eller hendes afløser over Danmarks prioriteter for de næste fem år.
Det er endnu ikke afgjort, om Ursula von der Leyen får lov til at beholde jobbet som EU-Kommissionens formand. Men nu ligger der en ønskeliste fra statsminister Mette Frederiksen til hende eller hendes afløser over Danmarks prioriteter for de næste fem år.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Når det næste kuld af EU-kommissærer sætter sig i stolene, skal tre af dem have nye jobbeskrivelser, hvis det står til den danske regering.

Det fremgår af et nyt indspil med danske prioriteter for den næste EU-Kommission, som regeringen har sendt til Bruxelles.

Højt på ønskelisten står en ny forsvarskommissær, der skal styrke den europæiske forsvarsindustri.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00