SF: Morten Bødskov, hvorfor overlader vi kampen om ligestillingen til vores nabolande?

Direktivet om repræsentation af kvinder i bestyrelser var et flagskib, der skulle skabe lige muligheder for mænd og kvinder. Det er pinligt og et tilbageskridt, at Morten Bødskov og erhvervsstyrelsen nu aktivt undersøger, om Danmark kan slippe udenom lovgivningen, skriver Kira Marie Peter-Hansen. 

Når Erhvervsministeren praler af, at vi i Danmark er langt fremme på ligestilling, og når han bruger det til at argumentere for, at det er i orden, at vi ’lige i dette tilfælde’ stræber efter undtagelser – så er det et tilbageskridt, skriver Kira Marie Peter-Hansen. 
Når Erhvervsministeren praler af, at vi i Danmark er langt fremme på ligestilling, og når han bruger det til at argumentere for, at det er i orden, at vi ’lige i dette tilfælde’ stræber efter undtagelser – så er det et tilbageskridt, skriver Kira Marie Peter-Hansen. Foto: EU-Parlamentet
Kira Marie Peter-Hansen

For knap et år siden poppede vi champagne og skålede i ligestillingens navn.

Efter en ti år lang kamp blev EU’s direktiv om repræsentation af kvinder i bestyrelser nemlig vedtaget - et flagskib, som skal sætte kursen mod lige muligheder for mænd og kvinder i samfundets magtfulde positioner på tværs af hele Europa.

Direktivet skal bryde glasloftet og skabe diversitet og ligestilling i virksomheder og offentlige bestyrelser og gøre op med fortidens mandsdominerede bestyrelser.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00