Sascha Faxe
 svarer 
Lars Løkke Rasmussen

Er der lande, som i modsætning til Danmark stiller krav om risikovurderinger i alle sager om eksport til F-35-kampflysamarbejdet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udenrigsudvalget, Spørgsmål 109

Vil ministeren i forlængelse af sit svar på URU alm. del spørgsmål 84 oplyse, om der er lande, som i modsætning til Danmark stiller krav om risikovurderinger i alle sager om eksport til F-35-kampflysamarbejdet? Kan ministeren desuden oplyse, om flertallet af disse EU-lande anvender rammegodkendelser eller konkrete risikovurderinger?

Svar fra mandag den 19. februar 2024

Flere andre europæiske lande deltager i F-35-programmet under lignende vilkår som Danmark, herunder Norge, Nederlandene og Italien.

Udenrigsministeriet kan ikke uddybe nærmere, da oplysninger om andre landes sagsbehandlingspraksis på området er delt i forventning om fortrolighed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00