Pelle Dragsted
 svarer 
Morten Bødskov

Hvor stor en andel af aktiekapitalen på danske børser ejes af institutionelle investorer, og hvor stor en del ejes af indexfonde?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Spørgsmål 147

Hvor stor en andel af aktiekapitalen på danske børser ejes af institutionelle investorer, og hvor stor en del ejes af indexfonde?

Svar fra mandag den 18. marts 2024

Jeg har forelagt spørgsmålet for Finanstilsynet, der har oplyst følgende:

”I henhold til Nationalbankens værdipapirstatistik ejede udenlandske investorer ultimo december 2023 62,9 pct. af markedsværdien af danske børsnoterede aktier, jf. tabel 1. Finanstilsynet vurderer, at udenlandske institutionelle investorer ejer den største andel heraf.

Forsikringsselskaber og pensionskasser Offentlig forvaltning og service Husholdninger Udland Total Omfatter VP-registrerede noterede aktier.

Institutionelle investorer udgør desuden en væsentlig, omend mindre, andel af det danske ejerskab.

Finanstilsynet har dog ikke kendskab til data, der kan nærmere kvantificere den samlede ejerandel hos institutionelle investorer, herunder f.eks. indeksfonde.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00