Er det etisk i orden at nægte visse borgere adgang til bestemte boligområder? Det skal forskere nu undersøge

Nyt projekt på Roskilde Universitet skal undersøge etikken bag begrænsning af enkelte borgeres adgang til bestemte boligområder. Det er problematisk, at en systematisk analyse af argumenter for og imod denne type kriminalpræventive tiltag stort set er ikkeeksisterende, siger forsker.

Et forskningsprojekt skal undersøge de etiske spørgsmål, der rejser sig efter ny lovgivning, som forhindrer nogle personer i at opholde sig i bestemte boligområder.
Et forskningsprojekt skal undersøge de etiske spørgsmål, der rejser sig efter ny lovgivning, som forhindrer nogle personer i at opholde sig i bestemte boligområder.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Nogle steder i Danmark må man ikke opholde sig, hvis man har en bestemt baggrund. Personer, der tidligere er straffet for vold, må ikke befinde sig bestemte steder i nattelivet, og har man et familiemedlem over 15, som er straffet, kommer hele familien bagerst i boligkøen.

Det er resultatet af ny lovgivning og nu skal forskere på RUC undersøge, om det er etisk forsvarligt.

Professor Thomas Søbirk Petersen har modtaget bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge de etiske spørgsmål ved en række kriminalpræventive tiltag i boligområder.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00