Danmark vil hæve EU's klimaambition

KLIMA: Danmarks regering vil fremover arbejde for, at EU's CO2-reduktionsmål sættes op fra 20 til 30 procent. Danmark vil dog ikke gå solo, understreger Venstre. Ikke ambitiøst nok, kalder MEP Dan Jørgensen (S) udmeldingen.
14. oktober kommer de danske overtalelsesevner på prøve, når EU's miljø- og klimaministre mødes for at diskutere EU's klimastrategi op til FN-forhandlingerne på COP16 i december.
14. oktober kommer de danske overtalelsesevner på prøve, når EU's miljø- og klimaministre mødes for at diskutere EU's klimastrategi op til FN-forhandlingerne på COP16 i december.Foto: Flickr.com
Morten Øyen

Vi forventer, at nogle af de andre lande vil tage et relativt større ansvar fremadrettet. Vi skal stadig tage et ansvar, men vi skal kigge på fordelingen. Den skal være fair mellem landene. Og de, som ikke løftede sidst, de skal løfte mere næste gang.

Lars Christian Lilleholt (V)
MF, klimaordfører
Tirsdag fik Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt grønt lys fra sin folketingsgruppe til at anbefale, at EU om ti år skærer 30 procent af CO2-udledningen
0:000:00