Morten Messerschmidt
Morten Messerschmidt (DF) og hans tre partifæller kommer til at sidde i den konservative ECR-gruppe i Europa-Parlamentet. (Foto: Europa-Parlamentet)

Britiske konservative giver grønt lys til Messerschmidt

5. juni 2014 kl. 2:39
EP2014: Døren er åben for, at Dansk Folkeparti kan sætte sig i den konservative ECR-gruppe i Parlamentet, efter at gruppens medlemmer onsdag har sagt god for dem og tre andre partier. DF’s Morten Messerschmidt er glad.
| Flere

BRUXELLES: Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og hans tre nyvalgte partifæller kan få plads i den britisk dominerede konservative gruppe af Europæiske Konservative og Reformister (ECR) i Europa-Parlamentet.

Det er udfaldet af et gruppemøde afholdt i Bruxelles onsdag, hvor Dansk Folkeparti og tre andre partier fik grønt lys til at træde ind i gruppen.

Det glæder Morten Messerschmidt.

"Efter valget sidste søndag gjorde jeg klart, at vi ville gå efter indflydelsen, når vi konstituerede os, og at der ville komme nye boller på suppen, når vi nu fik fire mandater. Der ser jeg bare det, der er sket i dag, som det første skridt i den retning," siger Morten Messerschmidt.

Gruppeskift i gang
Dansk Folkeparti har hidtil siddet i den stærkt EU-skeptiske EFD-gruppe domineret af det britiske UK Independence Party. Morten Messerschmidt har dog ikke lagt skjul på, at han gerne ville skifte til ECR-gruppen.

ECR-gruppen kom til verden efter sidste parlamentsvalg i 2009, da de britiske Konservative sammen med en række andre partier brød ud fra Parlamentets store kristendemokratiske EPP-gruppe, der fortsat er den største i Parlamentet.

ECR valgte også at række hånden ud til det finske parti De Sande Finner, til det tyske Familieparti og til et nyt græsk parti.

Beslutningen om at optage det tyske EU-kritiske Alternative für Deutschland er dog udskudt.  

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK