Det sker i EU: Frederiksen besøger Macron, og Tusk går efter ny formandspost

OVERBLIK: Den danske statsminister rejser til Paris for at drøfte Nato-topmødet i december med den franske præsident, og Europas konservative drager til Kroatien for at vælge en ny formand. Få overblik over den kommende uge i EU.

Mandag 18. november
Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), indleder ugen med et besøg i den franske hovedstad, Paris, hvor hun mødes med den franske præsident Emmanuel Macron. De to skal både drøfte deres forberedelser til det kommende Nato-topmøde i december og tale om migration, klima og sikkerhedspolitik. 

Tilbage i Bruxelles skal Mette Frederiksens regeringskollega og minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S) til et ministerrådsmøde. Her skal han sammen med sine europæiske kollegaer blandt andet tale om de miljø- og klimamæssige aspekter ved reformpakken for den fælles landbrugspolitik efter 2020.

Og så byder dagen i dag også på en deadline. Den ungarske kommissærkandidat, Oliver Varhelyi, skal senest i dag svare på de skriftlige spørgsmål, som Europa-Parlamentet har sendt til ham efter den høring, han var igennem i sidste uge.

Login