Det sker i EU: Mette Frederiksen og co. får Orbáns kniv for struben i forhandlinger om Ukraine

Så er vi nået til ugen, hvor EU’s topchefer skal forsøge at overbevise Ungarn om at lade optagelsesforhandlingerne med Ukraine gå i gang og få afsat flere midler til krigen. Europaparlamentarikerne skal stemme om kritiske råstoffer og nye mærkningsregler for syltetøj, mens Løkke skal i samråd om de russiske fupmagere, der snørede ham.

Ved ugens topmøde vil det vise sig, om Ungarns premierminister Viktor Orbán har tænkt sig at gøre alvor af sine trusler om at stille sig i vejen for Ukraines fremtid i Unionen.
Ved ugens topmøde vil det vise sig, om Ungarns premierminister Viktor Orbán har tænkt sig at gøre alvor af sine trusler om at stille sig i vejen for Ukraines fremtid i Unionen.Foto: Europa Press/AP/Ritzau Scanpix
Julie SchønningRikke Albrechtsen

Mandag 11. december

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) flyver til Bruxelles for at mødes med sine europæiske ministerkolleger. De skal drøfte situationen i Israel og Palæstina og krigen i Ukraine. Hvis de når så langt, er der desuden lagt op til en diskussion af den udenrigspolitiske tilgang til Sahel-regionen.

Også EU’s fødevare- og landbrugsministre indfinder sig i Bruxelles. Mens EU-Kommissionen er kommet med et udspil til, hvor meget der må fiskes i de europæiske farvande, er det op til ministrene at lægge arm om fordelingen af kvoterne. Fødevareminister Jacob Jensen (V) deltager på Danmarks vegne.

EU’s folkevalgte pakker deres foldemapper og bærbare computere sammen og rykker til Strasbourg, hvor der denne uge er plenarsamling.

0:000:00