Det sker i EU: Topmøde take 2

OVERBLIK: Efter corona stak en kæp i hjulet på det topmøde, som EU-cheferne skulle have haft i sidst uge, prøver de igen i denne, hvor en ny retsstatskarakterbog for alle EU-landene også er på vej, og så kickstarter DF debatten om dansk EU-medlemskab med et kig tilbage på nej'et til euroen for 20 år siden.

Det er europæisk rådsformand, Charles Michels (t.h.) coronakarantæne, der gjorde, at EU-topmødet måtte flyttes en uge.
Det er europæisk rådsformand, Charles Michels (t.h.) coronakarantæne, der gjorde, at EU-topmødet måtte flyttes en uge.Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 28. september
Dansk Folkeparti samler EU-skepsissens tunge piger og drenge til en høring, der markerer 20-året for det danske nej til euroen. Det sker på Christiansborg i selskab med blandt andre Enhedslisten, Folkebevægelsen mod EU og Nye Borgerlige, og det streames blandt andet på Facebook-siden "Danexit", der vil have Danmark ud af EU.

Det er også lidt af en skæbneuge for forholdet mellem EU og Storbritannien, der starter med et møde i den såkaldte "Joint Committee", der er nedsat for at udmønte detaljerne i den udtrædelsesaftale, som parterne indgik i oktober sidste år. Stemningen er noget presset af, at briterne har lagt et lovforslag på bordet, der åbenlyst bryder den aftale, og EU-siden har givet dem til udgangen af måneden til at trække det tilbage. 

EU's transportministre mødes på videokonference for at tale om coronaens indflydelse på godstransportsektoren, der er meget hårdt ramt.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00