Det sker i EU: Udskillelsesløb på højeste plan

OVERBLIK: Der skal tyndes ud i kandidatfeltet til de fineste job både i EU-toppen og hos de britiske konservative i denne uge, hvor der også skal peges på en vinder til at huse et nyt EU-agentur.

Tirsdag 11. Juni
De nyvalgte medlemmer af EU-Parlamentets store kristendemokratiske gruppe, EPP, hvor de danske konservative sidder, starter fire dages gruppearbejde i San Sebastián. De skal blandt andet diskutere valgresultatet, som ikke just var prangende for dem, prioriteterne for de næste fem år, og hvordan de vil gøre for at få gjort deres gruppeformand, Manfred Weber, til den næste chef for EU-Kommissionen.

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker mødes med den albanske premierminister, Edi Rama. Et besøg, der falder kun en uge før, at EU's europaministre skal tage bestik af, om de vil åbne EU-optagelsesforhandlinger med landet. Flere lande er tøvende, herunder Danmark.

Juncker mødes også med den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, der som leder af en pro-europæisk del af Det Forenede Kongerige er voldsomt klemt i hele Brexit-processen og er i gang med at undersøge, hvad EU vil sige til at få et skotsk medlem, hvis de river sig løs.

Login