Debat

DF i EU: Unionen lader aldrig en god krise gå til spilde

Postkort fra Bruxelles: Næste års europaparlamentsvalg bliver historisk, fordi parlamentets sammensætning kommer til at være afgørende for, om EU fortsætter den føderalistiske udvikling, eller om EU-kritiske stemmer blive stærke nok til at trykke på bremsen, skriver Anders Vistisen (DF) i sin sommerhilsen.

Anders Vistisen har været medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti siden 22. november 2022. Her overtog han pladsen fra Peter Kofod, der blev valgt ind i Folketinget den 1. november 2022. 
Anders Vistisen har været medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti siden 22. november 2022. Her overtog han pladsen fra Peter Kofod, der blev valgt ind i Folketinget den 1. november 2022. Foto: Presse, Anders Vistisen
Anders Vistisen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kære danskere

Jeg håber, at I nyder sommeren – om det er på ferie i det store udland eller hjemme i vores skønne Danmark. Selv, har jeg valgt at holde ferie i Danmark med min kone, tre børn og forældre i Lalandia.

Jeg har fået muligheden for, at sende jer denne sommmerhilsen fra Bruxelles, om arbejdet i Europa-Parlamentet og det kommende valg. Jeg håber, at I vil tilgive, at hilsenen ikke kommer til, at blive så familiær, som et sommerkort sædvanligvis er. Men der er en politisk kamp i vente, som er værd at snakke om.

Debatsommerserie:

Postkort fra Bruxelles

Sommeren står for døren, men arbejdet kalder stadig i Bruxelles.

Siden sidste Europa-Parlamentsvalg i 2019 har der været rigeligt at se til for de europæiske politikere.

Arbejdsopgaverne har budt på akutte og langsigtede udfordringer i form af en voksende tvillingkrise på klima- og miljøområdet, en verdensomspændende pandemi samt store ændringer i de geopolitiske forhold. 

Hvor er EU på vej hen efter fire så hæsblæsende år? Og hvad er der på spil, når de europæiske vælgere inden for et år skal til stemmeurnerne igen?

Altinget tager første bid af EU-valgkagen og inviterer de danske medlemmer af Europa-Parlamentet til at sende en hilsen fra Bruxelles om netop dette: En status på hvad der er sket, hvor Danmark står i EU, og hvad det politiske fokus bør være frem mod og efter valget i 2024.

Se listen af politikere og læs mere om debatsommerserien her.

Den får betydning for dig og Danmark, derfor håber jeg, at du vil læse med.

Efter tre år i det private erhvervsliv fik jeg, efter folketingsvalget i november, mulighed for at få et gensyn med Bruxelles og arbejdet som europaparlamentariker. Men helt som forventet, så er der ikke meget, som har ændret sig over de sidste tre år. EU følger stadig Winston Churchills mindeværdige ord om aldrig at lade en god krise gå til spilde.

Om det er krigen i Ukraine, der nu er argumentet for, at opbygge en EU-hær på 5.000 mand. Om det er COVID-pandemien, der lagde grundlaget for, at EU skal opbygge fælles gæld, så danskerne igen kommer til at betale for Sydeuropas uansvarlige økonomier. Eller om det er migrationskrisen, hvor EU nu udnytter krisen til, at centraliserer udlændingepolitikken Bruxelles.

Ja, EU lader aldrig en god krise gå til spilde. Tværtimod så bliver kriserne udnyttet til, at sætte tempo på EU's føderalistiske drømme

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Ja, EU lader aldrig en god krise gå til spilde. Tværtimod så bliver kriserne udnyttet til, at sætte tempo på EU's føderalistiske drømme.

For mig og Dansk Folkeparti handler kampen imod EU om, at danskerne skal være herre i eget hus. De beslutninger som danskerne bedst kan træffe selv, dem skal vi kunne træffe selv, uden indblanding fra ikke-folkevalgte kommissærer i Bruxelles.

Vi ønsker at samarbejde i EU på de områder som giver mening, for eksempel klima, grænseoverskridende kriminalitet og frihandel. Men vi ønsker ikke denne magtfuldkomne union, der griber i alle politiske aspekter af medlemsstaterne.

I denne valgperiode har danskerne i den grad kunne mærke, hvordan EU-lovgivning er blevet trukket ned over hovedet. Vi så det med indførslen af en EU-minimumsløn, og da EU dikterede, hvordan danske forældre skulle fordele barslen. Men nu er målet, at EU skal diktere Europas udlændingepolitik gennem den nye migrationspagt.

Migrationspagten er ikke bare en trussel imod Europas identitet, men en trussel imod de nationale demokratier.

Ifølge migrationspagten skal EU-kommissionen kunne tvinge medlemslande til at tage imod flygtninge fra modtagerlandene i Sydeuropa eller tvinge lande til at betale EU for at friholdes fra flygtninge.

Læs også

En tvungen fordeling af flygtninge kommer ikke til at stoppe problemet med tilstrømningen. Tværtimod vil den kun opildne millioner af migranter til at tage chancen henover Middelhavet og give salgsargumenter til de illegale menneskesmuglere, der allerede har nok liv på samvittigheden.

Hvis vi ikke handler rigtigt denne gang, så er migrationsbølgen ikke bare kommet for at blive. Nej, den er kun i sin spæde begyndelse.

Migrationstallene stiger år for år. Alene i 2022 kom der cirka 322.000 illegale migranter til Europa, en stigning på 77% ift. året før og det højeste antal siden 2016. Forsætter denne udviklingen i migrationspresset – og det ser den ud til at gøre – går der ikke lang tid, før vi står i en migrationskatastrofe som i 2015.

Vi bliver nødt til at handle nu og træffe de nødvendige beslutninger, hvis vi skal undgå, at katastrofen gentager sig. Den eneste ansvarlige løsning er, at stoppe tilstrømningen til Europa helt og aldeles. Den eneste måde vi kan redde os selv fra økonomisk og kulturelt kollaps, er ved at stoppe folkevandringen, afvise alle flygtninge og sende dem til nærområderne.

For Danmark og Europa har ikke plads til flere migranter.

Migrationspagten bliver derfor det vigtigste politiske emne, da det er en ren bombe under den danske udlændingepolitik som bestemmes i Folketinget

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Masseindvandringen har i forvejen skadet vores samfund og medført voldsomme kulturelle, sociale og økonomiske problemer samt en stigende kriminalitet og terrortrussel.

Selvom Danmark har retsforbeholdet, kan vi ikke undlade at blive påvirket, selvom vi ikke går med i aftalen. Flygtninge, der fordeles i Europa, vil med tiden få adgang til den frie bevægelighed i EU, og dermed vil de nemt kunne tage til Danmark, selvom de har fået asyl i et andet land.

Migrationspagten bliver derfor det vigtigste politiske emne, da det er en ren bombe under den danske udlændingepolitik som bestemmes i Folketinget.

Næste års Europaparlamentsvalg bliver historisk, fordi parlamentets sammensætning kommer til at være afgørende i forhold til, om EU fortsætter den føderalistiske udvikling, eller om de EU-kritiske stemmer blive stærke nok til at bremse ydereligere føderalistisk politik.

Læs også

I Dansk Folkeparti står vi klar til, endnu engang, at repræsentere de EU-kritiske danske stemmer. Vi vil kæmpe for, at Danmarks udlændingepolitik forbliver på danske hænder. Vi vil kæmpe for et EU, der fokusere på udfordringer, vi i Europa kan løse i fællesskab. Vi vil kæmpe for mere Danmark og meget mindre EU.

I min sidste sommerferie inden valget, vil jeg nu lade kræfterne op, sammen med de vigtigste mennesker i mit liv: Min familie.

Jeg håber I får en god sommer

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (DF), MEP (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

0:000:00