Debat

DF: Terror udstiller EU's handlingslammelse

DEBAT: Terrorangrebene i Bruxelles viser, at sikkerheden og efterretningstjenesternes samarbejde halter. Ikke bare i EU's hovedstad, men i EU generelt, skriver Anders Vistisen (DF).

Terrorangrebene i Bruxelles har udstillet EU's handlingslammelse og mangel på sikkerhed, skriver Anders Vistisen (DF). 
Terrorangrebene i Bruxelles har udstillet EU's handlingslammelse og mangel på sikkerhed, skriver Anders Vistisen (DF). 
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Når selvmordsbomberne valgte at sprede død og ødelæggelse i Bruxelles, var det ikke tilfældigt.

Sikkerheden i EU's hovedstad lader meget tilbage at ønske, og de belgiske myndigheder har et elendigt samarbejde, der – desværre – gjorde terrorangrebet 22. marts nemt for terroristerne at udføre.

F.eks. blev det besluttet at lukke metroen kl. 8.50 – cirka 45 minutter efter eksplosionerne i Zaventem-lufthavnen, men lukningen blev aldrig gennemført. Derfor kunne Khalid El Bakraoui uhindret kl. 9.11 detonere sit selvmordsbælte i et tog på vej væk fra metrostationen Maelbeek og dræbe omkring 20 mennesker.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Læg dertil, at Belgien, mere end noget andet europæisk land, har leveret hellige krigere til Syrien og Irak – 500 ud af en befolkning på 11 millioner – og tilladt den islamiske dødskults celler at brede sig. De belgiske myndigheders handlingslammelse må chokere alle. Trods oplysninger fra både Tyrkiet, Holland og Frankrig fik de navngivne og berygtede islamister frit spil, kunne uhindret krydse flere EU-landes grænser og gemme sig i deres arabisk dominerede nabolag i Bruxelles. Derudover var november-massakrerne i Paris planlagt i Belgien.

Dårligt efterretningssamarbejde
Lad mig minde om, at bortset fra pædofili var et af ja-sidens tunge argumenter for at opgive vores retsforbehold, at sat uden for EU’s politisamarbejde i Europol ville Danmark famle i blinde og være prisgivet i forhold til terror. Den blodige virkelighed viser imidlertid, at et land som Danmark ikke kan stole på et land som Belgien, som er så splittet efter historiske og sproglige skel, at den belgiske stat ikke kan beskytte sine borgere og ikke er en pålidelig samarbejdspartner. En kæde er ikke stærkere end dens svageste led.

Selv hvis EU’s efterretningstjenester fungerede og samarbejdede eksemplarisk, så har EU i sine traktater indbygget en modstand mod effektiv bekæmpelse af terror.

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Der er måske en god grund til, at de europæiske efterretningstjenester ifølge CIA’s tidligere chef Michael Hayden indhenter flere oplysninger i USA end hos europæiske efterretningstjenester, fordi de ofte er ”utætte som en si” (…) ”Det tjener deres interesser ved at have et gavnligt forhold til os, og – helt ærligt: Det samme gælder ikke de øvrige efterretningstjenester på kontinentet.”

General Hayden vurderer EU-landenes sikkerhed: ”Meget gode og aggressive sikkerhedstjenester i Frankrig og Storbritannien; gode, men små sikkerhedstjenester i Skandinavien …” Og om Belgiens efterretningstjeneste: ”lille, underfinansieret, juridisk hæmmet og i tjeneste for en regering, som selv har sine problemer med at regere.”

Indbygget modstand mod terrorbekæmpelse
Og selv hvis EU’s efterretningstjenester fungerede og samarbejdede eksemplarisk, så har EU i sine traktater indbygget en modstand mod effektiv bekæmpelse af terror.

Doktrinen om uhæmmet fri bevægelighed (flere af terroristerne kom fra Irak og Syrien via folkevandringen og rejste herefter uhindret rundt i Europa) og EU’s charter for menneskerettigheder hører til den slags doktriner, og derfor vurderer den tidligere chef for den britiske efterretningstjeneste Sir Richard Dearlove, at britisk afsked – ”Brexit” – med EU har sine fordele i kampen mod islamisk terrorisme: ”Brexit ville potentielt gavne sikkerheden på to områder: muligheden for at skrotte Den Europæiske Menneskerettighedskonvention samt – og mere vigtigt – bedre kontrol med indvandringen fra EU.”

EU har nidkært vogtet over enhver forsinkelse ved enhver grænse inden for Schengensamarbejdet; til gengæld blev borgerne forsikret, om at EU ville have sikre, ydre grænser. I stedet har EU-borgerne fået faste færgeforbindelser, som i pendulfart fragter både migranter og islamiske terrorister til Europa og tillader dem at formere enorme karavaner.

Farlig modstand mod overvågning
Når EU-landenes regeringer endelig viser vilje til samarbejde om selvforsvar, bliver det saboteret af Europa-Parlamentet. I seks år har vi forsøgt at få et flypassager-register (PNR) for at reducere terroristernes frie færden, men det er igen og igen blevet blokeret af EU-parlamentarikere med ringe folkelig legitimitet, men med så meget desto større behov for at flashe sig selv nede i EU med deres tåbelige, men farlige modstand imod enhver form for overvågning.

Jeg vil ikke hovere over EU’s impotens og handlingslammelse, for EU’s svigt er dødelig alvor, og vi bør fornuftsvis og pragmatisk også anvende EU’s strukturer og institutioner til at bekæmpe islamisk masseindvandring og terror. Men som EU’s politiske og moralske tilstand er i dag, må Danmark først og fremmest tage vare på sin egen sikkerhed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (DF), MEP (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

0:000:00